Sveti Salvestar, tematska sjednica Gradskog vijeća?

Komiški oporbeni vijećnici Vicko Fadić (HDZ), Mićo Sviličić (HDZ), Josip Žuanić (HDZ) i mr. Vinko Marinković (HSU) zatražili su sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se raspraviti o uspješnosti gradnje broda - pruge za Biševo "Sveti Salvestar" koja "traje" od 2008. godine.
Hoće li vijećnici konačno doći do informacije o "Sv.Salvestru" na sjednici Gradskog vijeća?
Zadnja sjednica Gradskog vijeća Komiže održana je davnog 19. prosinca prošle godine. Od tada su protekla puna 2 mjeseca i pol mjeseca a krajnji zakonski rok za sazivanje je 3 mjeseca...
Na toj zadnjoj sjednici predsjedniku Gradskog vijeća Vinku Sviličiću (HSS) određeno je  stalno mjesečno primanje od 1.500,00 kn netto za njegov rad (poslove ćemo nabrojati na kraju posta*) što porezne obveznike u ovim recesijskim vremenima košta oko 30 tisuća kuna godišnje. Unatoč tome, Vijeće se ne saziva već se, po "dobrom" običaju, čekaju krajnji rokovi pa će biti zanimljivo kako će predsjednik postupiti po prijedlogu oporbenih vijećnika (predmijeva se da će "Sv.Salvestar" postati točkom dn. reda pod Razno neke od redovitih sjednica).
Prijedlog oporbe za sazivanje Gradskog vijeća povodom "uspješne" brodogradnje
* Evo i poslova koje kroz protekla 2 i pol mjeseca mogao obavljati predsjednik Gradskog vijeća Grada Komiže:
 Predsjednik Gradskog vijeća:
-          zastupa Gradsko vijeće;
-          saziva i organizira, te predsjedava sjednicama G.v.
-          predlaže dnevni red G.v.
-          brine o postupku donošenja odluka i općih akata;
-          usklađuje rad radnih tijela;
-          potpisuje odluke i akte koje donosi G.v.
-          brine o suradnji G.v. i Gradonačelnika;
-          brine o zaštiti prava i vršenju dužnosti vijećnika;
-          obavlja i druge poslove određene zakonom i Poslovnikom. 
(čl. 31. Statuta Grada Komiže)

Primjedbe

  1. Vaša gradonačelnica Tonka dala je tom brodu ime Sveti Salvestar (to je valjda Sveti Silvestar Papa). Jel ona kao SDP-ovka i "deklarirana" vjernica uopće zna ko je bio "Sveti Salvestar". Da je taj papa izveja kršćanstvo iz doba progona (progona) u vrime cara Konstantina i uveo Crkvu na dnevno svitlo. Da bi njoj i njeznima bilo malo bliže to je otprike ono kad njeni 45 godina nisu išli u Crkvu jer njen Tito nije da (nebi se mogli zapošljavat u Školama, bolnicama i mirovinskom) a onda su kad je 1990. došal Tuđman i HDZ, svi crveni i Tonkina fameja naglo ušli u crkvu da su je skoro razvalili. Eto, sad če i ona znat ko je bija veliki papa po kojemu je (pepelom) krstila prugu za Biševo. A kakvo krštenje - takvo i dite.
    Bona Ventura Duda

    OdgovoriIzbriši
  2. Moji drogi Komižani!
    gradonačelnica Tonka Ivčević vom je karstila kobilicu broda sa pepelom po obicoju ne komiškemu nego Pepetovemu, onda ga je župnik blagoslovil karšćenom vodom a bilo bi nojboje da ga je gradonačelnica karstila kako ona to nojboje zno. Morala je kalat gače, raširit noge i popišat se po njemu. Jadni vi ko vom vodi misto i trati pineze uzalud. Da je za njih lavorala, ne bi cinila take deštrige. teta Perka (San Pedro USA)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!