SKANDALOZNO - Skrivaju se dokumenti o gradnji Sv. Salvestra!

Iako je 5. ožujka 2012. zaprimio prijedlog za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o neuspješnoj gradnji Sv. Salvestra, Vinko Sviličić (HSS) nije sazvao tematsku sjednicu. Umjesto toga, na dnevnom redu redovite sjednice koja je održana sinoć (nakon gotovo 3 mjeseca neodržavanja sjednica) uvrstio je 6. točku dn. reda o Sv. Salvestru, U materijalima - referat bez potpisa (i odgovornosti?) i bez ijednog traženog dokumenta. Podsjećamo, 4 vijećnika su tražila "cjelovitu informaciju dostavom SVIH dokumenata vezanih za projektiranje, gradnju i porinuće broda (projekti, dokumenti i ovjere/potvrde Hrvatskog registra brodova, dokumenti koji upućuju o ne/ispravnosti broda i podatci o radnom statusu posade).

Zašto je oporbenim vijećnicima 
onemogućen uvid u dokumente o Sv. Salvestru? 
Možda zbog činjenice da je 1.500,00 kn netto premali iznos za rad predsjednika Gradskog vijeća da bi on za te "sitne" novce još i kompletirao materijale (i informacije) za neke vijećnike koji postavljaju nezgodna pitanja? Ili možda zbog činjenice da se skriva prljavština o narudžbi, projektiranju, gradnji i porinuću broda? 
Sve podsjeća na povijesnu rečenicu komiške gradonačelnice "Lijepo je imati Radio!", nakon koje je kupljen Nautic Radio. Iako smo ih upozoravali, ustrajali su a zatim je i slijepima bilo jasno da Komiža nema ni novca, ni kadra, a ni programa za rad vlastitog Radija. Poslije je Radio prodan (Jovanu Brajoviću iz Croatia osiguranja a ostala je neplaćena 2. rata) a gradonačelnica Tonka Ivčević je taj posao proglasila unosnim poslom (!?). Svaka čast! 

Sveti Nikad - vrlo isplativa investicija!
Sada je situacija vrlo slična kao prilikom kupoprodaje Nautic Radija: Zadužila je gradsku tvrtku, 4 godine gradila brod, preuzela posadu od PZ Komiža i dobila - "Sveti Nikad" (tako su ga prozvali njeni pouzdanici). I tu će Grad Komiža, odnosno Nautički centar (nakon Nautic radija) polučiti "veliki poslovni rezultat" jer (pazite sad); "u slučaju raskida ugovora i nepreuzimanja broda brodograditelj Goran Nuić kao jamac platac izdaje naručitelju  6 bjanko mjenica zadužnica na svotu od po 500.000,00 kn.". Dakle, komiška vlast nas uvjerava da će na uloženih 2,135 milijuna kuna, Nautički centar uprihoditi - 3.000.000,00 kuna. VELIČANSTVENO! Što reći? Daj Bože još takvih investicija jer je Komiža jedina na svijetu koja neuspjehe proglašava uspjesima i (kao i do sada) živi od - Obrovaca i "uspjeha" Tonke Ivčević!
Sveti Nikad, kako ga nazivaju gradonačelničini ljudi

Primjedbe

  1. Jeste ludi? Di če vam pokazat dokumente kad bi najebala gradonačelnica, voditelj gradnje Tarbušić a pogotovo Kapulica koji več imo životna iskustva sa svoja 3 potopljena broda. Sa njima bi moral zasvirat klavir i oni iz Registra brodova ca im tuče timbre. Znaju oni dobro da bi vi sve poslali Uskoku.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!