Više od 70 jahti ispred gradske plaže!

Na ovoj mutnoj slici snimljenoj jučer (na Veliku Gospu, 15.8.2011.) s druge ploče gradske plaže Pod Gospu Gusaricu uočljiva je šuma jarbola od koje se ne vidi pučina. Ispred kupališta bilo je više od 70 nautičarskih plovila. Koliko će od njihova sidrenja Komiža imati koristi čitava Komiža (a ne tek pojedini), doznat će se- A do tada se treba naglas zapitati: Kome je palo napamet na ovaj način "pomagati" hotelu i privatnim iznajmljivačima? Naime, taj (ili ta) već poduže vrijeme nikoga ništa ne pita. U tome treba tražiti razloge brojnim poslovnim "uspjesima" poput kupoprodaje Nautic Radija ("Lipo je imat radio!"), gradnje pruge za Biševo (pa i davanje imena broda), prenamjena Doma JNA (i davanje imena po arhitektu Vitiću, jer mu valjda nije bilo plaćeno projektiranje), izrada urbanističkih planova za prijatelje i rodbinu, stanogradnja za užu ekipu (s rješavanjem povrata - onima kojima uopće nije oduzeto zemljište) itd. 
Da se ne bi udaljili od teme, naglas se pitamo: Tko bi sve bio nadležan za ovu opačinu (jer kako nazvati sidrenje WC-školjki, odn. jahti, ispred gradskih plaža): 
- možda inspekcija zaštite prirode, 
- ili inspekcija zaštite okoliša, 
- ili urbanistička inspekcija, 
- ili Lučka kapetanija, 
- ili, ili, ili, možda Komižani kad im se gosti višekratno požale da su naletjeli na g...., u..... ili g..... (pune nazive ćemo nakon sezone). 
Što ako se, ne daj Bože, nekome dogodi neki od scenarija koje nam je jedan liječnik - Komižanin, ispričao na temelju svog bogatog iskustva? 
E da je drugačije ili pametnije, di bi nam bio kraj ali.... tada bi pomislili da nismo u Komiži!

Primjedbe

  1. neka nikur pito lukore u ambulantu ca su to "slatke kraste" i kako se moredu pokupit u Lucicu

    zoc se to ninder ni napisalo?

    OdgovoriIzbriši
  2. ...sidrenje WC-školjki, odn. jahti,
    koje sve imaju bunker za g.... i p..... - Jedini je problem, dali su se urođenici prethodno doma popišali ili su to sa olakšanjem učinili u moru, recimo u Lucici. Kad bude ribarska luka bez otkupa ribe koje ima sve manje, onda će se yahte tamo preselit i kupovat ribu direktno od talijana.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hoće NEVENE, hoće...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!