KOMIŽA - POS, samo sukob interesa ili trgovina državnim i gradskim zemljištem radi privatnog interesa? (3. dio)

Prijedlog "nagodbe" kojom bi se "obeštetila" obitelj Borčić


Kako bi za vrijeme svojega mandata stekla pravo kupnje POS-ova stana na gradskom zemljištu, gradonačelnica Tonka Ivčević, namjerava potpisati nagodbu kojom će obitelj Borčić dobiti od Grada Komiže nekretninu - građevno zemljište tržišne vrijednosti između 500.000,00 i 700.000,00 kn, "pod uvjetom da istu povuku zahtjev za naknadom"?!
Je li uistinu riječ o obeštećenju vlasnika kojima je za komunističke vladavine stvarno oduzeta imovina ili je u pitanju kupovina vremena (kako bi se ubrzao postupak bez obzira što podnositelji zahtjeva možda i nemaju pravo na naknadu?)? Je li predmetno zemljište uopće oduzeto obitelji Borčić?

Kakvu ulogu u ovoj raboti ima Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji - Ured za imovinsko-pravne poslove (koji u upravnom postupku rješava zahtjeve za povrat nekretnina), odnosno voditeljica viške Ispostave tog Ureda? Naime, po prijedlogu Urbanističkog plana uređenja (UPU) Podhumlje - Jug, među čestice na koje se predlaže novo širenje "građevinskog područja", komiška je gradonačelnica (kao predlagač Plana) predložila i česticu voditeljice Ureda za imovinsko-pravne poslove?! Na Području Podhumlja "namirio" bi se i predsjednik Gradskog vijeća koji je na dnevni red stavio i morao bi potpisati Odluku o davanju ovlaštenja za zaključivanje nagodbe.

Nagodba sim, nagodba tam, 
sve u korist iste družine, 
a plaćaju - porezni obveznici!
Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, svojom je pravomoćnom Odlukom već utvrdilo da je Tonka Ivčević u slučaju komiškog POS-a u sukobu interesa. ("kako bi postigla osobni probitak...") Iako zna da u slučaju POS-a ne smije postupati ona usprkos svemu ide dalje, pa bi radi svoga stana sada potpisala nagodbu kojom bi nekome za (možda) ništa priznala pravo vlasništva nad nekretninom čija je vrijednost preko pola milijuna kuna.

Čija je nadležnost?
Jedina je dvojba, ako Gradsko vijeće na večerašnjoj sjednici (1.8.2011.) dade Tonki Ivčević ovlast za potpisivanje nagodbe (kojom se doslovce prejudicira upravni postupak povrata oduzete imovine) s obitelji Borčić, hoće li novi slučaj biti u nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva ili USKOK-a (jer zbog umješanosti više "aktera" postoji osnovana sumnja da je riječ o organiziranom kriminalu na štetu Grada Komiže)?

Primjedbe

  1. pošteno žena,moš mislit koja muštra ku bi reka,a tonkica tonkica,docekot ce i tebe remetinec kad tad....

    OdgovoriIzbriši
  2. Svako je pošten dok mu se krivnja ne do kaže. Zato ko misli dokazat boje je da dokaže, a kucini neka laju u vitar.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!