Postirska ‘Sardina’ postat će vodeća ribarska tvrtka u Europi!

SLOBODNA DALMACIJA, 13.08.2011.
najstarija i najjača hrvatska riboprerađivačka tvornica širi proizvodnju, seli SE u ratac i zaposlit će još stotinu radnika
Postirska ‘Sardina’ postat će vodeća ribarska tvrtka u Europi!


Postirska “Sardina”, najstarija hrvatska riboprerađivačka tvornica, na najboljem je putu da realizacijom svog ambicioznog razvojnog projekta postane vodeća ribarska tvrtka u Europi i prva na jugoistoku kontinenta.

U izmještanje tvornice u gospodarsku zonu Ratac, “Sardina” će, najavio je njezin predsjednik Uprave Mislav Bezmalinović, uložiti 120 milijuna kuna, a prostirat će se na 11 tisuća metara četvornih zatvorenog prostora.
Riječ je o najvećoj investiciji u hrvatskom ribarstvu. Nova zona omogućit će širenje proizvodnje, a zaposlit će novih stotinu radnika. Taj projekt izdašno pomaže i Općina Postira koja je, kazao je načelnik Ivica Mihačić, u infrastrukturu zone već investirala 15 milijuna kuna, a svoj doprinos dala je i Splitsko-dalmatinska županija.
S druge strane, svojim izmještanjem na novu lokaciju postirski riboprerađivači oslobodit će 12 tisuća kvadrata iznimno atraktivnog zemljišta, neposredno uz more, a u tom činu načelnik Mihačić vidi veliku šansu za novi turistički uzlet. “Sardina” je izrasla u najjaču ribarsku tvrtku u Hrvatskoj, a godišnje s proizvodne trake te bračke tvornice iziđe 20 milijuna kutija konzervi koje se prodaju na svim kontinentima.
Gotovo 70 posto konzervi s naljepnicom postirskih riboprerađivača završi u izvozu. Bebićeva potpora Istodobno se uzgoji tisuću tona plavoperajne tune koja u cijelosti završi u Japanu, a uzgoji se i 500 tona bijele ribe, komarči i lubina, od čega polovica ode u pravcu Italije. Prema riječima predsjednika Uprave “Sardine” Mislava Bezmalinovića, postirska tvornica ne samo da nema problema s plasmanom svojih proizvoda, nego je potražnja u stalnoj uzlaznoj putanji.
Zapošljava 300 radnika, a uz to ima i svoju ribarsku flotu od pet brodova. Predstavlja gospodarstvenu žilu kucavicu tog dijela Brača, jer u njoj, osim Postirana, rade stanovnici Dola, Škripa, Pučišća i drugih bračkih mjesta. Dok su se mnoge tvornice za preradu ribe na našim otocima ugasile, “Sardina” je znala izbjeći poslovne fortunale i naći rješenja kako ostati i opstati.
O svim tim rezultatima, poslovnim uspjesima i razvojnim planovima, na licu mjesta se uvjerio predsjednik Sabora Luka Bebić tijekom svoga posjeta toj najvećoj ribarskoj tvrtki u Hrvatskoj.
- Impresioniran sam onim što sam vidio i čuo u Postirama. Ovo je primjer kako i manje sredine mogu uspjeti kad imaju jasne vizije, sposobne ljude i kada zajednički krenu u realizaciju projekata. Otvaranje stotinu radnih mjesta pravi je pothvat jer svako radno mjesto, a osobito na našim škojima, zlata vrijedi. Zato ovakve projekte treba podržati, a Postirani mogu biti primjer i putokaz i drugima kako se može uspjeti - kazao je zadovoljni Luka Bebić, prvi čovjek Hrvatskog sabora.

IVICA RADIĆ

Primjedbe

  1. "Narodni heroj" državi tajnik Tonči Božanić šeta po komiškoj rivi ko da je oslobodija Knin a ne uništio najstariju riblju industriju na Jadranu u vlastom mistu. Bidan brate, da je bilo iza Jambotovih leđa unići u sabor jer Milanović nije toliko blesav da ovakvog polupismenog lihvara stavi u neko svoje ministarstvo.
    Nema vam spasa!

    OdgovoriIzbriši
  2. Postirska ‘Sardina’ postat će vodeća ribarska tvrtka u Europi! Ovo je vic godine. Objavila je naravno "Slobodna" za koju smo već na ovim stranicama čitali, da je to neozbiljna novina. Šta nam danas fali, tko se toga još sječa, je "Vijesnik u srijedu". Kako se sve vraća, bit će i njega.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!