Tonka Ivčević ("More"): U Komiži nema mnogo nezaposlenih...



Riječima: "U Komiži nema mnogo nezaposlenih, ali ima velik broj sezonskih zaposlenja." /Magazin More/, gradonačelnica Komiže i saborska zastupnica Tonka Ivčević je potvrdila da se s Markova trga /uz saborsku plaću/ ne vidi problem nezaposlenosti u Komiži !.
U trenutku kada je davala svoj intervju, u Komiži je bilo 230 nezaposlenih!
Tijekom zime, njeni direktori su još nekoliko naših sumještanima uputili doma s radnim knjižicama. Sandra i Tone, Komižani su na Vašoj strani i imate našu potporu!

A koliko je u Komiži zaposlenih? 
40-tak u hotelu, 25 u Nautičkom centru... ribari, Zadruga, Vodovod, Općina, Centar, trgovina, privatni ugostitelji, obrti.... Kad se sve zbroji, ispada kako je manje zaposlenih od nezaposlenih!
A kako to Tonka Ivčević i njeni "pajdaši" provode natječaje, vidjeli smo u knjižnici, Nautičkom centru, itd. A kako se to zapošljavaju sezonci? Tako, tako, a uleti i poneka "prija" sa strane...

Pomoćnik direktora Nautičkog centra 
A kad će biti riješen natječaj za pomoćnika direktora Nautičkog centra d.o.o. Komiža? 
Odmah nakon lokalnih izbora, ali treba prvo odraditi posao a tek onda uzeti plaću! Očito je recesija stigla i u Tonkinu "Još Boju Komižu". 
Kako se "nezavisni" nisu uspjeli "prodati" za "hadezeovce", sada  moraju "odraditi posao" glumeći treću stranu. Kao da građani ne vide da je na toj listi uglavnom "cvijeće" koje su Tonka Ivčević i njen koalicijski partner Edo Bogdanović uzgojili u svome "pitaru" (Vijeće, nautika, radio, hotel, Sv. Salvestar itd.).
Možda Tonka Ivčević i njena ekipa smanjuju listu Zavoda za zapošljavanje, ALI - ne u Komiži već u Splitu i drugim gradovima  gdje iz redova svoje rodbine i prijatelja "regrutiraju" direktore i ostale rukovodeće kadrove. To tumače sljedećim obrazloženjem: Komižani koji se javljaju za direktore su nesposobni... Mi bi dodali: Osim ponekog uspješnog konobara, ili ponekog rođaka čijim zaslugama je Komiža postala "uspješno" mjesto u kojem "nema mnogo nezaposlenih".  

Komiža, 12. svibnja 2013.
Nije nikakva novost da se u tvrtki u vlasništvu Grada, ali i u tvrtki od državnog interesa "rješavaju" nepodmireni "računi" privatnih "biznisa" - naravno: zapošljavanjem (kao "kompenzacijama"). I taj će oblik doći na naplatu. Prije ili poslije, i to neovisno o rezultatima lokalnih izbora u Komiži.  

Primjedbe

  1. Komiža jedino može opstat ako se "izvuče" iz rive. Turizam je sada jedina grana opstanka.
    Sadašnja gradonačelnica i ekipa ne želi razvoj Komiže na području Brjoške i Neptuna jer bi se turizam "izvukao" iz rive (na kojoj vladaju većinom "gosti").
    Izađite na izbore,
    glasajte za smjenu sadašnjih i
    "izađite" iz rive.

    OdgovoriIzbriši
  2. Po prvoj rečenici ispada (crvenoj)

    U KOMIŽI SU SVI ZAPOSLENI I JOŠ TI ISTI ZAPOSLENI RADE SEZONSKE POSLOVE.

    Blago nama kad smo jedini u državi za koje ne važi zakon o dvostrukom zapošljavanju.
    Ili su zato skoro svi sezonci STRANI DRŽAVLJANI ?!?

    OdgovoriIzbriši
  3. u komizi me vlada nezaposlenost zato sta nema radnih mjesta
    vec zato sta se ljudima ne radi
    il me zeni il tamburu kupi, ja u nesto udarati moram

    OdgovoriIzbriši
  4. Nona ih ide prijavit na Biro - Govore ovako: " Ne mogu prekidat posal pa se poć prijavit".

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!