Komižani, u NEDJELJU sami odlučujete!

NEDJELJA, 19. svibnja  
 sudbonosni je dan za građane Komiže !
Komižani sada imaju Komižu bez vizije i budućnosti. 
Komiža je postala objekt u rukama 10-tak obitelji koji su sebi i svojima namiještali "biznise", direktorske fotelje, zaposlenja po familijarnim i intersnim vezama, urbanističke planove, javne površine, poslovne prostore.... 
Što je Tonkina vlast ostavila običnim građanima?
Nezaposlenost i zapošljavanje svojte
- Nezaposlenost, koju Tonka umanjuje u magazinu "More" i tjedniku "Globus"
Za dobivanje sezonskog posla, Tonkini direktori traže poniznost i slijepu političku poslušnost. Komižani su i za sezonki rad ispred Modre špilje na Biševu bačeni u drugi plan. I visokoobrazovani Komižani svjedoci su kako  Tonka u gradske tvrtke zapošljava, po vezi, rodbinskom ili interesnom, "dokazane" kadrove sa strane. I bivši Dom JNA je planiran za zapošljavanje  "jedne kvalitetne osobe".  Pojedinci u Tonkinoj vlasti su svoj glas višestruko naplatili zapošljavanjem svih, osim kućnih ljubimaca. Neuspjeli privatni "biznisi" Tonkinih najbližih suradnika naplaćaju se u gradskim i državnim firmama. Rijetke ulagače u proizvodnju, ova vlast je potjerala na sinjski Kukuzovac pa je izgubljeno najmanje 20 radnih mjesta.
Propale investicije, planovi i projekti 
- Iza 2 mandata Tonke Ivčević Komižanima ostaje hipptekarni kredit za neispravan brod "Sv. Salvestar" koji je maknut s lukobrana ali "žunta"  ostaje. 
Građanima ostaju skupi nerealizirani i često nepotrebni projekti i prijedlozi urbanističkih planova po mjeri nekolicine. Te planove smo platili SVI a morali su omogućiti boljitak, odn. korist - samo pojedincima iz Tonkine vlasti (tzv. komiški Manhattan na Dragi  i nove zone u Podhumlju).
Poskupljenja i novi NAMETI
Za vrijeme 2 Tonkina mandata, poskupjele su sve cijene komunalnih usluga, koje ona "blagoslovila". Cijene su pošle uzbrdo od 50 do 100 posto. 
Za to vrijeme, plaće i mirovine običnih građana rasle su do 10-tak posto. 
Direktori, koji primaju plaću od skupo naplaćenih komunalnih usluga, imaju previsoke ali zato dobro sakrivene plaće! 
Tonki Ivčević je za vrijeme njena 2 mandata - 2 puta rasla gradonačelnička plaća.
Tonka Ivčević ostavlja Komižanima novi NAMET - plaćanje sidrenog mjesta na Šporkom žalu.
Tonka Ivčević  ostavlja Komižanima i zagađene plaže jer je ispred njih smjestila sidrište za jahte.
Grad Komiža je postala 1. grad u hrvatskoj u kome nema komunalnog reda. Komiža je mjesto u kojem gradonačelnica nema vremena za svoje građane. Gradonačelnica u gradu od 1000 žitelja "nema vremena" baviti se pregorenim žaruljama javne rasvjete...  
Tonka Ivčević, kao i ministar Arsen Bauk obećava jeftinije brodske karte ZIMI "čime će potaknuti gospodarstvo na otoku"(?!).
O cijenama brodskog prijevoza LJETI ona šuti  iako baš LJETI komiško gospodarstvo (turizam, ribarstvo, poljoprivreda), trpi najveće štete zbog preskupih brodskih karata.
Komiškim podstanarima, Tonka Ivčević i njena vlast poklonili su 2 mandata lažne nade u POS.
Mladima u Komiži, Tonka Ivčević je poklonila 10 dana svoje predizborne kampanje u kojoj je pokazala široki spektar  događanja nakon 4 godine mrtvila.
Starima u Komiži, Tonka Ivčević je rekla da je u nemoguće realizirati Dom umirovljenika pa im je pokazala put u susjedni Vis.

Ako se pitate: Imaju  li dosadašnja gradonačelnica i njena koalicija "u se na se i poda se" - alternativu? 

Jedino rješenje za sadašnje stanje u Komiži zove se:
Zajedno ZA Komižu!
Skromnošću i poštenim radom možemo učiniti mnogo!


ODMAH NAKON IZBORA ćemo:
-    UKINUTI plaćanje naknade za korištenje sidrenog mjesta na vezovima za domicilno stanovništvo ispred Šporkog žala. (naknadu će plaćati samo oni koji nisu građani Komiže!)

U ROKU OD 30 dana, ćemo:
- SMANJITI cijenu pitke vode – ukidanjem tzv. fiksnog dijela cijene!
- SMANJITI cijenu autobusne karte za 5 kn!
- UVESTI besplatnu autobusnu pokaznu kartu za NEZAPOSLENE građane Grada Komiže!
- PODUZETI mjere socijalne solidarnosti – smanjenjem previsokih plaća gradonačelnika i direktora gradskih tvrtki!
- UVESTI  transparentnu naplatu svih gradskih prihoda, osobito nautičkih vezova i ulaznica za Modru špilju te transparentno upravljanje novcem svih gradskih resursa.

DO KRAJA OVE (2013.) GODINE godine:
- donijeti Urbanistički plan uređenja naselja Komiža kojim ćemo SVIMA vlasnicima građevinskog zemljišta ZAJAMČITI; jednake urbanističke uvjete u svim dijelovima: (jednaka minimalna veličina građ. parcele, jednaki postotak izgrađenosti, jednaku katnost objekta!)
- donijeti Urbanistički plan Radne zone Ravno i raspisati MEĐUNARODNI natječaj za najam/prodaju zemljišta za uređenje/gradnju objekata za gospodarske svrhe!
- donijeti Urbanistički plan uređenja naselja Podhumlje kojim ćemo vlasnicima postojećih objekata omogućiti dogradnje i nadogradnje, minimalna proširenja građ. čestica ALI i zaštitu vrijednog poljoprivrednog zemljišta!
- izraditi parcelacijske elaborate za rekonstrukciju i gradnju stambenih objekata u bivšoj vojarni Rogači za rješavanje problema stanovanja SVIH Komižana koji su podstanari uz pomoć jedinice lokalne samouprave!
- premjestiti sidrišta koja se nalaze ispred kupališta na lokaciju koja ne ugrožava komiški turizam.
- provesti JAVNU RASPRAVU radi svrhovitog korištenja gradskih prostora i objekata (ex Dom JNA, Komuna, Spomen dom);
- konačno riješiti pitanje linijskog prijevoza putnika za Biševo ALI i pitanje odgovornosti za štetu koja je pričinjena narudžbom i gradnjom broda „Sv. Salvestar“ (kašnjenje radova, rekonstrukcije, intervencije, vještačenja, čuvanja, adaptacije iznajmljenih plovila, iznajmljivanje plovila itd.) 
- Urediti Spomen prostoriju u Spomen domu i konačno riješiti pitanje „deložiranih“ slika Komižana koji su poginuli u NOR-u a koje je vlast „Još Boje Komiže“ prebacila u mračni dio hodnika iako su Komižani Spomen dom podignuli u njihovu čast (puni naziv objekta je Spomen dom palih boraca NOR-a).
- ishoditi svu dokumentaciju za uređenje Doma umirovljenika Komiža

U ROKU 2 GODINE (do 2015.) ćemo:
Dovršiti kanalizacijski sustav naselja Komiža po STAROM  projektu;
Zatvoriti deponij Šćeća i zajedno s Gradom Visom realizirati centralni otočki deponij Wellington.
Izgraditi Dom umirovljenika,
Staviti u funkciju Radnu zonu Ravno;

DO KRAJA MANDATA (do 2017.) ćemo:
Izgraditi stanove u vojarni Rogači;
Stalno ćemo poticati obrtnike, ribare i poljoprivrednike i biti njihov servis!
Poticat ćemo vatrogastvo, športski i kulturni amaterizam, svaku incijativu kojom će Komižani, i mladi i stari, imati sadržajniji i bogatiji društveni život.
Izgraditi benzinsku stanicu i riješiti jedan od najvećih problema komiških ribara.
Provesti javnu raspravu radi realizacije projekta produljenja rive na prostoru Šporko žalo čime bi se dobili novi vezovi ali i novi poslovni prostori.

Zajedno ZA Komižu je lista koja je dokaz da u Komiži, radi njenoga razvoja i boljitka SVIH građana mogu zajedno raditi "i desni i lijevi"

Ovaj blog će i nadalje biti na raspolaganju svima koji imaju ideje kojima se može unaprijediti život u Komiži.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!