Komižani na popravnom a 2. lipnja još mogu promijeniti kurs !

U NEDJELJU, 2. lipnja 2013. održat će se 2. izborni krug za gradonačelnika Grada Komiže.
To je popravni ispit za oba kandidata. S jedne je strane kandidatkinja koalicije stranaka SDP-HNS-HSS - aktualna gradonačelnica i saborska zastupnica Tonka Ivčević   a sa druge strane kandidat HDZ-a Mićo Sviličić.

Nakon 4 godine mrtvila - deset dana ludila! 
55 milijuna kuna je po riječima SDP-ove kandidatkinje, uloženo u Komižu. Silna državna i lokalna logistika pratila je njenu kampanju a sudjelovale su razne tvrtke, organizacije i ustanove. Raznovrsne aktivnosti odvijale su se desetak dana prije izbora a njima se demonstrirala uspješnost gradonačelničinog dosadašnjeg mandata (potpisivanje milijunskih ugovora, državno davanje nekretnina, najava brodske veze sa Italijom, organiziranje fešti, koncerata i izložbi, otvaranje Radija i Doma JNA...) Unatoč tome, Tonka Ivčević nije uspjela pobijediti u 1. krugu.

Komižani još mogu sve promijeniti! 
Iako u njenom štabu već unaprijed slave,  HDZ-ov kandidat Mićo Sviličić i njegov zamjenik Tonči Darlić ulaze u 2. krug s jednakim šansama. 
U 1. krugu Tonka Ivčević je dobila 48,61 % glasova a Mićo Sviličić - 25,12 %. Međutim, samo je 53 % upisanih birača iskoristilo svoje biračko pravo. Dakle, uz one birače koji Tonki Ivčević nisu htjeli dati mandat u prvom krugu već su bolje kandidate od "uspješne" gradonačelnice vidjeli u Sviličiću, Marianiju ili Marinkoviću, tu je još 47 % komiških birača koji nisu glasovali u 1. krugu. A to čini glasački   potencijal od gotovo 3/4 komiškog biračkog tijela!
Dakle, Komižani još imaju vremena zahvaliti na dosadašnjem radu dosadašnjoj vikend-gradonačelnici i njenom rodijačko-interesnom klanu te skroz promijeniti kurs "brodu" koji je "uspješno" odveden - na sike.
U protivnom, tko zna gdje bi se nakon "uspješne" brodogradnje "Sv. Salvestra" Tonkini astronauti mogli još okušati. Možda u gradnji zrakoplova? E tu će biti napeto jer većina Komižana zna plivati, ali letjeti i to bez padobrana...?


Primjedbe

  1. Ma vidi ti ovu mašineriju:
    >Gradu Komiži su odobrena sredstva za sufinanciranje radova na adaptaciji i obnovi polivalentne sportske dvorane u iznosu od 1.000.000,00 kn (jedan milijun kuna).<

    Opet se razbacuju sa izjavama, samo da možemo vidit koliko su uspješni.
    Vidit ćemo koliko će dobit poslije izbora.

    Građani dobro znaju da nema ko igrat u tu dvoranu. I boćanje je propalo.
    Na igralište, koje je nedavno uređeno, nema nikoga, prazno, zjapi prazno.

    Mnogi naši sugrađani govore kako je Komiža zapuštena, propala i kako se iseljavaju - ma trebali bi izać na izbore i to promijeniti, ali ne!! Stoje doma i ljute se i komentiraju kako je sve naopako.

    Promjenimo ovu nesposobnu i hvalisavu vlast.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zahvaljujemo što ste nas podsjetili na najnoviji projekt iz "Programa održivog razvoja lokalne zajednice" koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ministar Branko Grčić odobrio je sredstva Gradu Komiži za sufinanciranje radova na adaptaciji i obnovi polivalentne sportske dvorane u iznosu od 1.000.000,00 kn. Njemu i ovima što se lokalno brinu o našem razvoju bojanjem obojanih tunela, posvetili smo najnoviji post. http://komiza-hdz.blogspot.com/2013/05/polivalentno-bocaliste-branka-grcica-u.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo isječka pjesmice jedne hrvatice iz Meksika.

    Lagali su me,
    Iskorištavali su moje djetinjstvo,
    Da vjerujem u nepostojeću,
    Domovinu.

    Tražim ravnopravnost,
    Ispisanu ravnopravnost,
    Na ulazu u svaku gradsku vijećnicu,
    Tražim ravnopravnost,
    Žene i čovjeka,

    Bratstvo u vladanju i moralu,
    Veličajući boje hrvatske zastave,
    Crven - bijeli - plavi,
    To je barjak pravi,,
    Bratstvo s onim tko zna,,
    da je crvena boja hrabrost,
    Da je bijela boja snaga,
    Da je plava boja vjernost,
    Bratstvo sa onim,
    Tko zna reći hvala,
    Jer smo svi braća,
    U bratstvu za jednom Domovinom,
    Hrvatskom,
    Jer drugačije nećemo živjeti,
    U miru.

    Baš me briga za jugoslavijom,
    Lagali su me,
    Iskoristili su moje djetinjstvo,
    Da vjerujem u postojeće,
    Gluposti.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!