Kako je prošlo "sučeljavanje"?

Ako ste već nasjeli najavama s Nautic radija o sučeljavanju kandidata za gradonačelnika Komiže u 2. izbornom krugu, ne očajavajte, jer ipak ste bogatiji. Ne novcem, već saznanjima.

Da se naš kandidat Mićo Sviličić "služi lažima i podmetanjima" nije nikakva novost jer je to već poznata izreka Tonke Ivčević. Jedino je ostalo nepoznato što je naš kandidat lagao a što je (i kome) podmetnuo.

U "sučeljavanju" s voditeljem Nautic radija, Tonka Ivčević se osvrnula na namete kojima je njena vlast udarila po vlasnicima domaćih brodova koji se sidre na Šporkom žolu: "Sve radi naš ronioc. Ribari mogu mirno spavati." 
Sve smo to znali kao i da ronioca - SDP-ova vijećnika, treba platiti. Od političke vjernosti se ne živi...pa kad već ribari mirno spavaju neka mirno spava i ronioc ako Tonka pobijedi u 2. krugu. 

"Sučeljavanje" nam je pomoglo da potvrdimo sumnje: Komiža će opet sređivati polivalentnu športsku dvoranu koja će i nadalje biti - boćalište. Ovoga puta to će biti boćalište sa centralnim grijanjem. Jer "ima se, mere se. Hvala dragom Bogu!".

Možda najvažniji dio "sučeljavanja" bio je "sučeljavanje" Tonke Ivčević sa samom sobom. U sučeljavanju Tonke - političarke i one Tonke koja pohađa Crkvu, ona druga nije imala nikakve šanse: Pobijedila je premoćno ona prva, dobro plaćena saborska zastupnica! 
Evo njenih odgovora: 
Zdravstveni odgoj sa spornim 4 modulom - DA
Brak je zajednica muškarca i žene - NE
Gay parada - DA
Lustracija - PREKASNO
Oporezivanje crkve - TAMO GDJE IMA PRIHODE (!?)

Dakle, "pobjeda je naša", najavila je Tonka Ivčević na Nautic radiju. Njena sigurno jest, barem još 2 i pol godine, a onima koji za nju glasuju ostaje: Starijima - "Zabave u bašti a Dom u Visu!"
Mlađima - "Rad sezonom i hvatanje zraka do druge sezone!" 

Živjeli!
"Sv. Salvestar ima sve potrebne dozvole..." - doznali smo. Postavlja se pitanje zbog čega se 15.000 mjesečno troši na zamjenski brod i čuvanje "Sv. Salvestra"


Primjedbe

  1. Opet su došli Englezi prodavat BOZU.

    25. listopad 1944.
    Dubrovnik
    Pismo organizacijskog sekretara Oblasnog komiteta KP Hrvatske za
    Dalmaciju, Ante Jurjevića-Baje, upućeno iz Dubrovnika Oblasnom
    komitetu KP Hrvatske za Dalmaciju
    …..
    Pored ostalog mogu vam napomenuti da je ovo grad po političkom uvjerenju ni Hrvatski ni Srbski pa čak ni više Jugoslovenski već engleski svi očekuju engleze a englezi su i
    stigli ima ih 1000 i interesiraju se da bi dali narodu pomoć ja sam rekao u korpusu da se
    to može samo preko Obl. NOO postoje izgledi da su već u prvom danu uhvatili vezu s
    nekim našim neprijateljima i to da su u prvi dan njihova dolaska prebacili u Bari svojim
    brodom ženu jednog poznatog četničkog bandita komandanta četničke brigade,. . .dio pisma.

    Evo malo za Tonku - pa reci cvrčak.
    Konačno, sam je Vrhovni komandant maršal Josip Broz Tito u prosincu 1943. generalu Wilsonu poslao poruku da bi bilo korisno ako bi „hitno izdao naredbu“ bazama u Italiji „da počnu s bombardiranjem ciljeva koje ćemo naznačiti“.

    ......
    1944.god savezničke zračne snage bombardirale su Split.To je bilo najteže bombardiranje grada u 2.svjetskom ratu.U tom bombardiranju poginilo je 227 Splićana,od čega na Pazaru 100 osoba.Prema službenim povijesnim izvorima,tada je potpuno porušena 121 kuća. Preko 600 bombi prekrilo je grad od Gradske luke,Firule,Pojišana do Poljičke ceste,Meja i visova Marjana.Porušene su i oštečene mnoge crkve,sv.Petra kod biskupove palače i sv.Ante Tolomaša na Soluratu
    .....

    OdgovoriIzbriši
  2. Možda će moje "sučeljavanje" napokon imati uspjeha???

    S obzirom da Tonka reagira -gore od krepanog konja- na RAZNE MOLBE,DOPISE, ŽALBE,MAIL-ove I TELEGRAME u kojima je upozoravam da radi kazneno djelo DISKRIMINACIJE jer ona kao SOCIJALDEMOKRATA nije socijalno osjetljiva na MALODOBNU DJECU I NJIHOV ŽIVOT I EGZISTENCIJU.
    PET GODINA čekajući da njezina savjest proradi to dijete je postalo punoljetno ali se nije "najelo njezinog kruha".
    Jer ona kruh daje "opancima" koji su se došli u Komižu oprati i najesti i njoj "služiti", a pitanje je dali su tu legalno??

    TE JE ISTO TAKO u svemu tome UPOZORAVAM NA KAZNENO DJELO ZLOUPOTREBE OVLASTI I POLOŽAJA -
    -- OTIMANJA TUĐE IMOVINE I RUŠENJA TUĐE IMOVINE TE PRITOM NASTANKA PROTUZAKONITE NOVČANE ŠTETE - za mene egzistencijalne važnosti koju MI JOŠ UVIJEK NIJE NAMIRILA TJ. OBEŠTETILA.
    Ona se jednostavno pravi luda ili ......?!?

    Kad je primila na posao sluškinje nad kojima sam imala zakonsku prednost u zapošljavanju i koje je primila čak i bez molbe. JA IZ POUZDANIH IZVORA ZNAM DA SU BILE POSLIJE ROKA ZA PRIJAVU SAMO DVIJE MOLBE A TRAŽILO SE PET SLUŠKINJI. I da sam dobila odgovor sa potpisom ravnateljice M.G. KOJA JE U ISTOM TOM ROKU PRIMLJENA NA POSAO.
    I sad neka mi netko objasni kako može osoba koja još nije stupila u radni odnos ODLUČIVATI O PRIMANJU DRUGIH RADNIKA??? A da još pritom nikoga i ne pozna i ne zna ničije kvalifikacije.
    I TO SOCIJALNA RADNICA KOJA "naravno" NIJE DALA PREDNOST SAMOHRANOJ NEZAPOSLENOJ MAJCI SA MALODOBNIM DJETETOM KOJEMU JE ŽIVOT OVISIO O KONCU IZMEĐU OSTALOG I ZATO ŠTO NIJE IMAO PRIHODA ZA ŽIVOT.

    NAŠU SITUACIJU JE TONKA ZNALA PRIJE NEGO SAM I DALA MOLBU.

    Da bi nakon toga po Komiži nagovarali zaposlene neka daju otkaz i neka dođu raditi "ko fol" kao sluškinje (bit će samo na platnoj listi a doma će spavati) i natječaj je ponovljen upravo jer je ispod časti to mnogima raditi. Ja sam dala molbu iz NUŽDE KOJA JE I GARANTIRALA KVALITETAN RAD SLUŠKINJE. Zna se što tko radi.
    PA NIJE TO SLUČAJNO U KOMIŽI OTVORENO.

    Upozoravali su me ako uložim žalbu na to da ĆE MI BITI JOŠ GORE JER DA ĆE ME ONA UZETI NA ZUB.
    -ZA takve stvari se dobivaju sankcije otkazom.

    DOKLE GOD JA RADIM PO ZAKONU NE BOJIM SE NI NJE NI BOGA.

    PRIKAZUJE SE KAO ANONIMNA OSOBA A JA JAKO DOBRO ZNAM DA JE ONA POSLALA POLICIJU I ZVALA ŠEFA OD RADNIKA U BOSNU NEK PREKINU SA RADOVIMA.
    TO SU MI I SAMI RADNICI POTVRDILI KAD SU VIDJELI DA JA IMAM ČISTE PAPIRE ZA TO ŠTO SAM RADILA.

    Ali Tonku to ne zanima jer mene nitko nije ni pitao dali radim po zakonu VEĆ JE ONA ODLUČILA VRŠITI SAMOVOLJU I DIKTATORSKI REŽIM.

    NAKON toga sam ja išla čak u Visu kod gos.Pjera da mi on potvrdi to što sam i sama sve već znala. Gospodin mi je potvrdio da ja imam PRAVO SVOJU IMOVINU OMEĐITI I DA AKO ME TKO BUDE GNJAVIO DA GA POŠALJEM KOD NJEGA.

    JA RADIM PO ZAKONU ZA RAZLIKU OD NJE-
    - NEMA NEDODIRLJIVIH.
    "SVIMA ĆE BOG DOČI PO SVOJE"!


    OdgovoriIzbriši
  3. Ko kaže da Uprava ne radi uspješno?

    Pa dobivamo redovito plaću, radimo i u Saboru, neki imaju mirovinu i zarađuju u ovoj Upravi, neki naši službenici su aktivni, evo sada za vrijeme izbora
    (za BROJANJE i dobro su plaćeni)
    Zatražit ćemo od Sabora da uvijek budu dva kruga glasovanja - da možemo samo mi raditi, pa imamo dobre veze kod Bauka.-
    Tražit ćemo glasovanje i za Balkansko vijeće - opet ćemo se mi založit - a ko drugi može zbrojit oko 1000 glasova - zato smo i nasljedili od roditelja koji su sve dali da Komiža ostane pusta.

    Bađa Lee je zaslužan zbog oca koji je pjevao na pozornici i u parteru svim silama, kojeg može uopće dati čovječji glas - partizanske pjesme, pa sad, da on ne može izbrojiti glasove drugih, ma hajte, molim vas.
    On bi izbore uveo svake godine da može brojiti i od toga platit guvernantu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Grupa birača Marijani-a i HSU-a bi trebali pozvati svoje birače i dogovoriti se sa HDZ-om jer su i oni nastojali smijeniti Tonku sa mjesta gradonačelnice.
    Udružimo se i svrgnimo ove koji nas prate još od vremena II. Sv.rata:

    Dana 1. ov. mj. u prvom sumraku iz predjela zvanog Selo u Komiži izišli su Mardešić Vicko /Višćica/ Karlo Petrić, Pavao Borčić (Karuza), Božanić Ante, Marijani Joze i Mardešić Ante /Pende/. Budući da su svi iste reakcionarne grupe obračena je na ovo pažnja.
    Ne vidi se sat kada je sastanak završio.

    Dana 2. ov. mj. u 2.00 sati, na obali u Komiži sačekali su: Karlo Petrić i don Ante Djakoni, popa Dušana Nazora i u razgovoru ostali do kasno u noć.

    Dana 18. IV. t. g. na parabrodu iz Splita za Komižu nalazili su se Mardešić Vicko i Eneo Forenpoher. Apotekar Stjepan Rajčić iz Visa izkoristivši labavost kontrole u Visu uspio je ući na brod, gdje se je zadržao sve do odlaska parabroda u razgovoru sa Forenpoherom.

    ZAJEDNO ZA KOMIŽU

    OdgovoriIzbriši
  5. Za lucicu,
    Ne bi ti znala točno reć , ma mislim da je on Bako.

    Pročitala sam i kužnila, tvoje stanje je jako teško.
    A čini mi se da će bit jako teško ovdje u Komiži.

    Ša možemo - takvi nam je ovogodišnji horoskop.

    ZDRAVLJE - zvijezde su nam naklonjene.
    LJUBAV - zvijezde misle na nas.
    POSAO - zvijezde popi•diju od smijeha.

    OdgovoriIzbriši
  6. Puno su mi dragi ovakvi primjeri - oni sami sve govore o sebi.

    Tonka razgovarala na radiju prelo zrcala, pa se ogledala a mi vidjeli pravo LICE.
    Ide na gay paradu. Ne zna s kim je u braku. Hoće li povest muža? Ili će tamo naći nekog puža?

    Kupači se ne moraju bojat prljavštine na plaže, koja dolazi od brodova.
    Ministar škole će pobacat u more tabletice, koje nije uspio prodat.
    Pravosljivljat će more i kao u Zdravstveni odgoj te promijenit naziv - vičući ZDRAVLJE.
    - More će biti čisto kao i SDP.

    Evo, gledam TV i vidim Pusićku kako leti engleskom ministru u zagrljaj.
    Izgleda mi - NAPUŠENA.
    Vlada nas vozika ukolo, ne će valjda umjesto Hrvatskog grba predložit KOLO.

    Još ima puno,ali će nastupit izborna šutnja,
    a neki ne smiju čitat jer će ih ukorit , oni, koji zapovijedaju njima pa bi ih meni bilo žao.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ala, zaboravila sam zvat Ževrnju da ga pitam za Don Popa (kandidata SDP-a) je l' nosi Biliju, možda je u njoj sakrio pištolj kao u kaubojskim filmovima.

    OdgovoriIzbriši
  8. Evo ti, Jovanoviću, 4 modul:
    http://dnevnik.hr/showbuzz/inmagazin/himna-japanskog-fakulteta-hrvatska-je-pjesma-poslusajte-koja---282525.html

    OdgovoriIzbriši
  9. Vlade bira narod
    i plača ih da oni SLUŽE NARODU, a NE NAROD NJIMA!!!

    Ukoliko narod uputi DRŽAVNIM DUŽNOSNICIMA po zakonu
    ( pismeno i/ili usmeno ) bilo kakvu MOLBU,ŽALBU,DOPIS, PRIGOVOR,ZAHTJEV itd.- sa punim imenom i prezimenom-
    ONI SU DUŽNI NARODU DATI I ODGOVOR - NA KAKAV ON BIO.

    Ako i ne zbog ZAKONSKE REGULATIVE, a ono zbog KUĆNOG ODGOJA I OPĆE KULTURE.

    Onima kojima se ne sviđa
    PROKAZIVANJE PROTUZAKONITE RADNJE
    neka tu istu protuzakonitu radnju

    NE ČINE!!!

    A M E N !!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!