Polivalentno boćalište Branka Grčića u ime održivog razvoja lokalne zajednice

Za vrijeme mandata gradonačelnika Vicka Mardešića (1997-2001.) Komiža je dobila "POLIVALENTNU" športsku dvoranu. Tako je to prezentirano hrvatskoj Vladi a u naravi je izgrađeno zatvoreno boćalište .
To se svugdje u svijetu naziva PREVAROM.  
U tu investiciju navodno je utrošen i 1 milijun kuna koje je Ministarstvo iseljeništva dalo Gradu Komiži za gradnju Doma umirovljenika. Zbog toga se pred Općinskim sudom u Splitu vodi sudski spor jer Država traži natrag novac poreznih obveznika koji je  nenamjenski potrošen.
U sklopu svoje predizborne kampanje, aktualna gradonačelnica Tonka Ivčević je doslovce "bombardirala" komiške birače najavama brojnih investicija. A jedna od tih investicija je ona da je u sklopu "Programa održivog razvoja lokalne zajednice" koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministar Branko Grčić odobrio sredstva Gradu Komiži za sufinanciranje radova na adaptaciji i obnovi polivalentne sportske dvorane u iznosu od 1.000.000,00 kn (jedan milijun kuna). http://www.komiza.hr/wp-content/uploads/2013/05/Gradu-Komi%C5%BEi-odobreno-1.000.00000-kn-za-adaptaciju-i-obnovu-polivalentne-sportske-dvorane.pdf                   
Ne znamo je li u ovih 10-tak godina Komižu pogodila neka vremenska nepogoda (osim one u obliku aktualne komiške lokalne vlasti) da bi bila nužna adaptacija i obnova zatvorenog boćališta? Ili su možda promijenjene propozicije u nekom od športova pa bi zatvoreno boćalište ipak moglo postati i polivalentnom športskom dvoranom? 
Na sreću ili na žalost, ništa od toga! Svi se sjećamo afere HAC i bojanja tunela. U tome pravcu bi svakako trebalo popratiti ovu "važnu" investiciju, kojom se u sklopu "Programa održivog razvoja lokalne zajednice" financira lokalna kampanja jedne saborske zastupnice vladajućeg SDP-a.
Iza tog "programa", toga "održivog" i toga "razvoja" nema nikakve brige za zadržavanje ljudi na hrvatskim otocima. Bitan je samo cilj:  zadržavanje vlasti radi vlasti pod svaku cijenu (i komiške luke i modre špilje, također). 
A polivalentna sportska dvorana, odnosno višenamjensko boćalište? Još jedan dokaz da "ova Vlada" niti zna niti želi znati išta o hrvatskim otocima. Na tragu obećanja besplatnih brodskih karata zimi i novih poskupljenja kad je otočanima najvažnije - ljeti.  
Po uzoru na Dom Ivana Vitića, ova će se dvorana nazvati Polivalentna arena Branka Grčića
27. svibnja 2013. 
Ako se itko pitao zbog čega je "Slobodna Dalmacija", odnosno komiški dopisnik, puna razumijevanja za sudionike afere "Sv. Salvestar" jer se očigledno prikriva i stvarne krivce, i uzroke, i posljedice neuspješne brodogradnje, tijekom ovih lokalnih izbora dobio je odgovor. Evo i danas je, pred drugi krug izbora za gradonačelnika Grada Komiže, bio aktivan broj 7. s koalicijske liste SDP-HNS-HSS: http://www.izbori.hr/2013Lokalni/kandid/rjesenja/KandidRjeSlu_03_17_1970.pdf
Komiža - Peskara? Ništa novoga jer je ta linija već davno bila uspostavljena. U ovom slučaju samo treba podsjetiti da su svi projekti u kojima je pokretač bio (sada već bivši) vijećnik - rođak  neslavno završili. 

Primjedbe

  1. Mislim da ovdje očito preuvelečavanje. Investicija za sufinanciranje radova na adaptaciju. Evo dio vijesti iz SD:

    Studentski dom Split – zgrada je vrijedna oko milijuna kuna.
    Zgrada se prostire na 17.000 kvadrata, ima ukupno 615 kreveta, smještenih u 273 dvokrevetne, 53 jednokrevetne sobe, pet dvokrevetnih apartmana, te šest jednokrevetnih soba za osobe s invaliditetom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Najveći problem RH su napuhane investicije od kojih se uvijek može namiriti sve sudionike "projekta".

    OdgovoriIzbriši
  3. Komižani su bili u posjet Peskari pregovarat za stalnu katamaransku vezu,
    ma je pofriga od kapulice zagorila. Nema ga vidit – možda je rodica jutika ljuta na pofrigu ili se čeka da izađe iz boce.

    Boćalište će se proširit tako da brod "Sveti Salvestar" uđe u polivalentnu dvoranu. Rastegnut će ga toliko koliko je potrebno za ove izbore ili za stalno namirivanje proračuna.

    Brod se pokazao vrlo stabilan na moru dok je vozio za Biševo, pokazao se boljim nego je potrošeno novaca za njega. Čak su u njemu muški i ženski zahod.

    No, EU-rupa zahtjeva još dva zahoda: jedan za muške drugarice, drugi za ženske bračne drugove odnosno drugarice a može i obratno.

    LUDO DOBAR KUPUS.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pjerino Ivčević, komiški gradski vijećnik, koji je inicirao ovu suradnju, kaže:
    - Nedavno, kada smo bili u posjetu Italiji, pokrenuta je inicijativa o povezivanju dviju obala katamaranskom linijom na relaciji Pescara-Komiža, ali i ne samo između ta dva grada, nego bi ta linija išla i na druge naše otoke, na Hvar i Korčulu. Na taj način želimo produžiti turističku sezonu jer bi ta linija vozila ne samo u jeku sezone, nego i u predsezoni i posezoni, u petom i šestom te devetom i desetom mjesecu.
    Ne znamo još u kojoj je ulozi ovaj "vijećnik" bio u Pescari: brodara, brodograditelja, turističkog djelatnika ili rođaka? U svakom slučaju gradonačelnici će dobro doći njegova asistencija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Eno u SD izašao članak o katamatanskom mostu Peskara-Komiža. Gledam sliku i ne znam je li Papa Andrea došao. Ne poznajem ga. On je svojevremeno dobio neku nagradu.
    A, vjerojatno je i on uključen u ovaj projekt i mogao bi donijet koju tableticu ako nekoga zaboli glava čekajući dok most proradi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tomislav Karamarko je rekao:
    „ Jučer smo otkrili da se premijer već godinu dana vrti u kružnom toku….“

    Slabog šofera ima!!!
    Mi bi mu preporučili komiškog šofera da ga izvuče iz kruga –
    ali mu je partijska knjižica otišla u mirovinu,
    prije njega, jer je ona radila umjesto njega…

    OdgovoriIzbriši
  7. Naš "ŠERIF" misli da je "neuhvatljivi duh" i da se smije dirati u privatnu imovinu i nečiji život.

    Pa je tako po njegovom naputku bager,koji je vozio materijal za "SPOMEN DOM" - "onako usput" vozeći gazio i rušio TUĐU KUĆU dok ga je pratio CRNI AUTO sa ZG-tablicama ( znate čije je )
    DOK SAMO GA GLEDALI.

    Raspojasali se za Rankovu obljetnicu a istovremeno mu rođaku išli rušiti kuću. Jer od rođaka nema interesa ali bi mogli imati koristi od krađe rođakove imovine.

    TKO SMIJE DA SE DIRA U NEČIJI ŽIVOT I IMOVINU???

    TO PITAM I ONE KOJI POSTAVLJAJU ISTA TAKVA PITANJA (onako usput kao "apolitične") ZA INTERESE OVIH ISTIH.

    ILI recimo u konobi "NONA" je radila trovačica Snježana i KRALA I uništavala moju LOZU za dekoraciju na tanjurima te iste konobe "NONE"
    A "VELIKI" GAZDA "None" je svakodnevo sa psom dolazio na tu istu lozu se pokakati. - UPAD U PRIVATNI POSJED

    SVI ZNATE TKO JE U RODU SA KIME!
    I TKO KOGA ŠTITI.

    Tako je i MIROTA MATER ( komunjara) svaki dan mojoj mami KRALA ROBU SA SUŠILA A MIROTA NONO I OTAC (komunjara) MOLEMU ANDRETU SU KRALI SVAKI DAN ORTI OD RIRARŠĆINE.

    I onda se fale da je njegov nono bio ribar -da sa ukrodenima ortima.

    A MOGA NONOTA POŠTENEGA RIBARA SU UBOJICE UBILI.

    I sad se zbog ubojica meni i mojima koji smo žrtve svete
    njihovi rođaci jer su NAVODNO ONI POSTALI VLAST TJ. GAZDE GRAĐANA KOMIŽE.

    Ali mi nikako nije jasno kako to oni jedne rođake uvažavaju kao rođake (rođake po jubavi),
    A DRUGE (po krvi) NE.

    Ustvari znam - jer ovi drugi nisu kriminalci.






    OdgovoriIzbriši
  8. Mi smo imali godinama katamaransku vezu sa Peskarom.

    Tko juj je ukinuo? I zašto?

    OdgovoriIzbriši
  9. Imali smo i trajekt lokalni putnički i turistički mediteranski!
    Od kad je Komiže su brodi vozili za Komižu, a sad smo u Evropu pa nam ne treba ništa.
    -SAMO PERAJE.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pardon,
    Potriba su nam PERAJE I ŠKRGE , a nebi bilo zgorega i malo KRILI jer u slučaju hitnega ćemo tako nojažveltije do Splita.

    I još se bunimo za prošlu vrime. Ma imali smo i policjotski gliser i borbeni stalno na mulu. I elijopter. A ca sad imomo?

    Imomo seratore koji pločaju Splitu a non FONJE OSTOVJAJU I TRUJU i NOS i RIBE.

    Bilo je slabega, ma bilo je i vega.....

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!