Ugriz psa ili pad na javnoj površini u Komiži. Što učiniti?

Svakome se može dogoditi pad u rupu iskopanu na ulici ili ugriz psa. Još veća je vjerovatnost da će vam se to dogoditi tamo gdje nema komunalnog reda. 
U Gradu Komiži je već 2 i pol godine "normalna" pojava da psi šetaju bez svoga gazde, bez uzice i brnjice. I veliki i mali.
 
U Komiži je "uobičajeno" da po javnim površinama svatko kopa kako mu padne napamet: od onih koji se bave samogradnjom i samopriključenjem na kanalizaciju, do tvrtki koje rade poslove za Grad ili nekog drugog naručitelja.
U Republici Hrvatskoj ova je problematika regulirana Zakonom o komunalnom gospodarstvu. Komunala je u nadležnosti gradova i općina, čija su predstavnička tijela (Vijeća), obvezna  donijeti Odluku o komunalnom redu i mjere za njegovo provođenje. 
I Komiža ima takvu Odluku ali je, voljom komiške gradonačelnice, ukinut komunalni red jer se nadzor nad provedbom Odluke o komunalnom redu može provoditi samo komunalnim redarstvom. 
Onaj tko se ne može pohvaliti nečim dobrim ili pametnim, može se barem pohvaliti da je po nečemu poseban: Komiža je jedini Grad koji nema komunalnih redara.
Upravna inspekcija je koncem 2011. obavila upravni nadzor te je svojim Zapisnikom od 13. prosinca 2011. godine, između ostaloga izreklo i sljedeću mjeru: Naređuje se gradonačelnici Grada Komiže da osigura održavanje komunalnog reda...".
Godine prolaze a komunalni red u Gradu Komiži još nije osiguran jer se gradonačelnica očito bavi nekim važnijim poslovima.

A što ako nekoga, ne daj Bože, u Gradu "Još Bojoj Komiži" ugrize jedan od puštenih pasa ili ako padnete u rupu?
Odmah se obratite Sudu i tužite Grad Komižu i njegovu gradonačelnicu kao odgovornu osobu, i tražite odštetu. I zato jer su nepostupanjem i nesavijesnim radom u službi prouzročili Vašu nezgodu. U slučaju teže tjelesne ozljede, uputite i kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu. 

Dok "baja" predizborne priče o velikim projektima, komiška vlast nema vremena baviti se ovakvim "sitnicama",  funkcioniranjem Grada i svakodnevnim problemima i potrebama građana. Dokle? Vjerujemo, samo do izbora.

Primjedbe

  1. naravno izdan je natječaj za djelatnika komunalnog redara i traži se visoka škola i Akategorija ka da če vozit hondu bol dor

    OdgovoriIzbriši
  2. Na Ribarsku noć je Mirotova nafiksana ekipa u mojoj kući na balkonu gađala STINIMA OD 3 KILA MOG PSA sa namjerom da ga ubiju. Jer pas osjeti negativce.

    Neke stine su ostali na lozi poviše glave.
    Srećom sam ja prva išla na balkon,
    A NE MOJ SIN TADA PETOGODIŠNJAK tako da je to palo ispred mog nosa jer sam reagirala i još je jedna bila ostala na lozi.

    Naravno i tada sam zvala policiju. Koja je i bila na licu mjesta to vidjeti.

    MIROTOVOJ FAMILIJI JE U KRVI DA SE GAĐAJU SA KAMENJEM U LJUDE JER SU ISTO TAKO UBILI I MOG NONOTA KOJI JE DO SPITSKE BOLNICE UMRO.
    UBOJICA JE I CRKAO U ZATVOR ZBOG UBOJSTVA MOG NONOTA ANTE MARINKOVIĆA.

    A TUĐI PSI mi svakodnevno vrše nužde i na kuću i u dvorište. A ŠTO JE NAJINTERESANTIJE DA IH VLASNICI SA VODILICOM DOVODE CILJANO TU ČAK PROTIV VOLJE PASA I NE PUŠAJU IH DOK NE OBAVE SVOJE.

    A što je najinteresantnije ti isti VLASNICI IMAJU ČAK OBRAZA REĆI I DOBAR DAN između "pišaline".

    U Zagrebu su određeni čak i policajci za pse a u Komiži su ljudi prepušteni sami sebi i onda ih vlasnici pasa još vrijeđaju i fizički napadaju. I onda oni još zovu policiju da im zaštiti pseća prava.

    Tko nije sposoban se brinuti za svoje ljubimce ne smije ih ni imati . I niko im ne daje pravo da ugrožavaju zdravlje drugih građana.



    OdgovoriIzbriši
  3. Na plaži u Lucicu je znak zabrane za pse. A pasa je svaki dan sve više i više. Što je god više vrijeme kupanja i kupača na plaži, to je i više pasa. NEK SE NAĐE jer kažu da su zakoni da se krše. BLAGO NAMA.


    Ali kad nekom "SAMOZVANOM BOGU " padne na pamet UKRASTI NEčIJU IMOVINU onda ne samo za zovu policiju nego "INTERPOL" PREKO GRANICE.





    OdgovoriIzbriši
  4. EVO JOŠ POKUŠAJA UBOJSTVA SA KAMENJEM:

    Ubojica Miro i Snježana su mi MAMU U JEDNOM DANU DVA PUTA POKUŠALI UBITI!

    PRVO SU OTROVALI PARADAJZ I MAMA JE IMALA KRVAVU MOKRAĆU I STOLICU,
    A POTOM SU JE GAĐALI KAMENJEM SA NAMJEROM DA JE UBIJU.

    TAJ PARADAJZ SMO MOGLI SVI JESTI. I MI I KUĆNI GOSTI.

    A znate li razlog? Razlog je bio što je cijela Komiža smrdila po ribljem brašnu iz "NEPTUNA".

    I TO NA NAŠOJ KONOBI.
    A MOROTOVI STANARI ISTO TAKO POKUŠAVAJU MENE UBITI U MOJOJ KUĆI.

    KAKAV DOMAĆIN TAKVI I GOSTI I PRIJATELJI I STANARI.

    TI STANARI NASILNO ULAZE U MOJU IMOVINU I SMRDE NA KILOMETRE PO PIVI. ZAGAĐUJU MI I ZRAK U NJOJ.

    TKO TAKVE KONTROLIRA ???

    OdgovoriIzbriši
  5. zorana
    capa se omisi kruha
    znos kako recu
    ko tebe kamenom ti njega kruhom

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!