Sretno zaključen slučaj "Sv. Salvestar"!


Predstavnici koalicije "Za Još Boju Komižu" u Nadzornom odboru i Skupštini Nautičkog centra d.o.o. Komiža i njihovi vijećnici u Gradskom vijeću Grada Komiže, odlučili su solidarno nadoknaditi štetu koja je Gradu Komiži pričinjena gradnjom neispravnog broda "Sv. Salvestar"!
Ovi savijesni građani svjesni su da su dizanjem ruku na sjednicama Gradskog vijeća i potpisivanjem zapisnika javne nabave, svome Gradu i građanima stvorili dugoročne financijske "dubioze":
- gotovo 3 milijuna kuna za gradnju broda;
- mjesečni troškovi iznajmljivanja "Galijule";
- plaćanje čuvanja "Sv. Salvestra";
- troškovi sudskih vještaka.
Komižani više ne moraju strahovati da će pola Spomen doma uzeti banka na ime hipotekarnog kredita.
Nikad nije kasno da savijest proradi i da kolektivnu odgovornost zamijeni pojedinačna odgovornost.
Slučaj "Sv. Salvestar" je riješen. 
Bit će još brodova za liniju 612 Komiža-Biševo. 
SVE Za Još Boju Komižu! 


Primjedbe

  1. Ovakav epilog bi bio moguć negdje drugdje ali ne i u Komiži.
    Odgovorni za promašaje kao što je gradnja Sv.Salvestra ne priznaju lako promašaje dok iste plaćaju građani Komiže. Reakcija iz Slobodne dalmacije od 24.3.2013. je njihov "stil života". Dok bahato najavljuju nove brodove: "Na sjednici je također odlučeno da se ide u javnu nabavu drugog broda zbog osiguranja kontinuiteta plovidbe na državnoj liniji 612." u istome tekstu se pojavljuje i sumnja u naplativost bjanko zadužnica: "...stoji da je postupak osiguranja dokaza proveden pet mjeseci nakon izvršene primopredaje broda 22.5.2012. što nije sukladno zakonu jer je brod bio u eksploataciji oko 5 mjeseci, pa je moglo doći do određenih oštećenja kojih nije bilo pri izradi broda. Nadalje, spominje da je u posjedu dokaza o neprimjerenoj eksploataciji broda, te da mu je NC “Komiža” dužan 305 tisuća kuna sa zateznim kamatama."
    SAVIJEST odgovornih za Sv. Salvestra (i druge komiške promašaje) moguća je samo u PRVOTRAVANJSKOJ šali a njihovu stvarnu odgovornost utvrdit će "institucije" (na koje se znao pozivati Stipe Mesić) koliko god neki to ne htjeli.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!