JOŠ SKUPLJE TRAJEKTNE KARTE?

U Komiži se već godinama sve karte baca na nautički turizam - a svi ostali oblici turizma i druge gosp. grane (npr. ribarstvo) tek su taoci nautičkog turizma. I to samo zbog činjenice da od jahti NEKOLICINA dobro živi - i to čitavu godinu!
Umjesto da se na komiškom lukobranu podigne razina ponude (i cijene) u nautičkom turizmu, i maksimalno kontrolira naplata i zaštita okoliša (mora), sve se podredilo kvantiteti nautičkog turizma do mjere da se izravno ugrozilo gradske plaže a time i sve Komižane koji žive od iznajmljivanja soba i apartmana. Ugroženo je i ribarstvo jer je ograničen pristanak i vez ribarskih brodova.

ATAK NA GRADSKE PLAŽE!
Od 15- tak žala u komiškoj uvali, samo 3 su koliko-toliko opremljene kao kupališta. Do većine njih nema nikakvog pristupa (sve od Kamenica do Klacine) jer kupališta NIKADA nisu bila prioritet aktualne gradske vlasti predvođenom Tonkom Ivčević. Ta je vlast ostavila kupališta bez WC-a, ali je bez imalo srama, kupila i podignula Plavu zastavu na plaži Pod Gospu Gusaricu. Svojim potezima, komiška vlast već godinama komiške turiste "šalje" na kupanje u susjedni Grad Vis (Srebrna, Milna, Zaglav itd.). 
S čime možemo usporediti potez komiške gradonačelnice kada je odlučila postaviti sidrišta ispred same plaže Gusarice i žala Lucica? Taj potez ima jednaki učinak kao kad bi Vam netko postavio WC-školjku u dnevnom boravku!
"Tražit ću promjenu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama jer držim da je pomorsko dobro najvažniji resurs otočana i da ćemo najodgovornije sami njime upravljati." - izjavila je Tonka Ivčević 7.12.2012. u "Slobodnoj Dalmaciji" prilikom svojega izbora u Sabor RH.
Očito je da je to pomorsko dobro - u Komiži "dobro" samo jednoj djelatnosti i samo jednoj grupaciji i jasno je na koga ona to misli "sami upravljati"

TKO ĆE NAM, OSIM SABORSKIH ZASTUPNIKA, DOLAZITI NA OTOK? 
"Tražit ću svakako bolje i kvalitetnije povezivanje s kopnom, ali i otoka međusobno." - rekla je istom prilikom. 
A bori li se ona u Saboru samo za sebe http://www.24sata.hr/prigoda/saborski-zastupnici/ (Bruto plaća 26.352 kn, 1500 kn, stanarina i režije, 3000 kn, putni troškovi, 3058 kn, naknada za odvojeni život 1000 kn, ukupno 34.910 kn) ili i za nas otočane, prosudite sami!
NOVI ŠOK: "Agencija za obalni linijski pomorski promet namjerava poskupiti brodske karte za 20, 40 pa i više od 100 posto, čime one praktično postaju ulaznice za rezervate u koje će biti pretvoreni otoci i otočno stanovništvo." - upozorio je Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora (Slobodna Dalmacija, 25.4.2013.). 
Svi znamo da problem s poskupljenjem putničkih karata nemaju saborski zastupnici (ili vikend-direktori), jer im skupe karte plaća raja (iz "nameta") ALI: Što će biti s komiškim turizmom?
Naš je turizam već godinama izvrgnut maćehinskim odnosom komiške vlasti. Sada, zbog (pre)visokih cijena trajektnih karata, možemo očekivati nove štetne posljedice jer će turisti birati (sebi) bliže i jeftinije destinacije. 
Oni koji naplaćuju putne troškove i dnevnice vozit će se usprkos poskupljenjima!
A obični građani i turisti? Od čega će živjeti otočani?
Možda od obećanja saborske zastupnice Tonke Ivčević?




Kako je to saborska zastupnica Tonka Ivčević upoznala svoga šefa - premijera Zorana Milanovića "o životu na otocima", vidi se iz njegove izjave: »Na otocima se, možda to ovdje nije popularno reći, živi malo drukčije, malo kompliciranije, ali i malo bolje nego u ostatku Hrvatske izvan velikih gradova«, naglasio je Milanović, dodavši kako je zadatak Vlade da uklanja barijere koji ometaju razvoj otoka jer, kako je rekao, barijere su ono »što guši ovu zemlju«.
Proizlazi da su jedini otočani koje Milanović poznaje: njegovi ministri i saborski zastupnici! 



Primjedbe

  1. Pošjite pineze i ne mucite se hodit vamo - poznota je izreka Zadnjeg sekretara Škoja - ma tako misle i ovi na vlasti.

    OdgovoriIzbriši
  2. PJERINO BEBIĆ, gradonačelnik Hvara, 27.04.2013. i Slob.Dalm. ("OTOČANI JOŠ U NEVJERICI - Skuplje nam do Žirja katamaranom, nego do Londona avionom"):
    "Politika SDP-ove Vlade prema otocima je naprosto nedopustiva. Ovo je smrt za otočane, za naš turizam i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. I ne samo da poskupljuju karte nego je SDP-ova vlada opet ukinula brodsku liniju u ljetnim mjesecima, koja je održavana u 13.30 iz Hvara za Split. Tome jednostavno treba stati nakraj, SDP-ov Plan 21 treba odmah zaustaviti."

    TONKA IVČEVIĆ, 7.12.2012. u "Slobodnoj Dalmaciji" prilikom svojega izbora u Sabor RH: "Tražit ću svakako bolje i kvalitetnije povezivanje s kopnom, ali i otoka međusobno."
    Gradonačelnik Hvara se bori za svoj Grad i otok a gradonačelnica Komiže je u Saboru dobila SVE što je ONA tražila u PLANU 21!

    OdgovoriIzbriši
  3. OD DANAS ĆU SVE ŠTO MI GOD TKO LOŠEG URADI OBJAVITI NA INTERNET.

    I ne samo na ovaj blog nego i drugdje.

    NEK SE ZNA ISTINA I KRIMINALNA DJELA OD NEGATIVACA!

    I KAŽEM DOSTA JE BILO OVOG TERORA !!!



    OdgovoriIzbriši
  4. u narodne novine butoj zorana
    nojboje ti je

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala savjetniče! A to ti štiješ?!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!