Sv. Salvestar "gurnut pod tepih" u Izvješću gradonačelnice Tonke Ivčević !

Od velikog projekta do velikog promašaja i guranja pod tepih! 
Tako bi se moglo opisati eskivažu gradonačelnice grada Komiže Tonke Ivčević od jednog od njenih najvećih projekata - gradnje broda "Sv. Salvestar" za održavanje državne linije 612 Komiža - Biševo.
Započelo je koncem 2008. svečanim polaganjem kobilice  i posipanjem pepela.
Linija 612 i "Sv. Salvestar" - više nisu toliko važni da bi se našli u izvješću gradonačelnice Tonke Ivčević 
"Sv. Salvestar" je bio važno predizborno obećanje koalicije "Za Još Boju Komižu" (SDP Tonke Ivčević i HNS Ede Bogdanovića). 
"Našim naporima lokalna linija za otok Biševo postala je državna linija..." . napisali su u svome predizbornom biltenu. 
Projekt kapitalnog broda komiške koalicije "Za Još Boju Komižu!" 
U rujnu 2011. godine "Sv. Salvestar" je svečano dočekan u komiškoj luci. Vrlo je brzo otpremljen natrag a gradonačelnica je u svome izvješću za razdoblje od 1.7.2011. do 31.12.2011. posvetila ovom malom "problemčiću" čitavu jednu stranicu. http://www.komiza.hr/wp-content/uploads/2012/07/Izvje%C5%A1%C4%87e-o-radu-gradona%C4%8Delnice-za-razdoblje-od-1.07.2011.-do-31.12.2011..pdf
U međuvremenu, "Sv. Salvestar" je doživio preinake i u lipnju 2012. je preuzeo državnu liniju 612 sve do konca kolovoza kada je "umirovljen" i ostao privezan na komiškom lukobranu. 
"Sv. Salvestar" gomila troškove a gradonačelnica ga zaobilazi u svome Izvješću 
Ovih dana krenula je predizborna propaganda onih istih koji u prije 4 godine mahali svojim zaslugama za gradnju "Svetoga Salvestra". Sada su najavili "prisilnu naplatu jer brod ne služi za plovidbu":
Sa svojim protuargumentima, krenuo je i brodograditelj: ,,"postupak osiguranja dokaza proveden pet mjeseci nakon izvršene primopredaje broda 22.5.2012. što nije sukladno zakonu jer je brod bio u eksploataciji oko 5 mjeseci, pa je moglo doći do određenih oštećenja kojih nije bilo pri izradi broda. Nadalje, spominje  da je u  posjedu dokaza o neprimjerenoj eksploataciji broda, te da mu je  NC “Komiža” dužan 305 tisuća kuna sa zateznim kamatama".

Od 12 stranica Izvješća - niti 1 slova o "Sv. Salvestru"! 
Za ponedjeljak, 8. travnja 2013., zakazana je 35. sjednica Gradskog vijeća Komiže, a na dnevnom redu je Izvješće gradonačelnice Tonke Ivčević za drugu polovinu 2012. godine. Među 12 stranica njenoga izvješća nema niti jednog slova o slučaju "Sv. Salvestar". 
Ako je netko gradonačelnicu savjetovao da se ovim "uspjehom" i nije baš za pohvaliti, je li joj možda rekao i da cca 3 milijuna kuna i nije baš sitnica za malu Komižu i da slučaj ne bi trebalo prešutjeti? 
Uostalom, tvrdnja u dnevnom tisku iz koje bi se moglo zaključiti da bi netko možda sabotirao prisilnu naplatu (ako su točne tvrdnje brdograditelja), navode na sumnju da se netko dobro poigrao novcem poreznih obveznika. Upravo ta okolnost sve samohvale (koje je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević napisala u svom Izvješću) dovodi na margine interesa javnosti. 
Nije nam namjera umanjiti velike gradonačelničine zasluge za sudjelovanje u aktivnostima koje detaljno nabraja u svome Izvješću jer ne podcjenjujemo ni "Poslanice i počasnice", ni "Fjabe po pinelu", ni "Patchwork", ni "Kalanko - fascinacija morem".
Međutim, mi smo ipak ostali fascinirani "guranjem pod tepih"  jedan od najvećih (propalih) projekata koji su vodili gradonačelnica i njeni bliski suradnici. 
Od njihove gradnje "kalankota" "Sv. Salvestar" nemaju koristi ni Biševjori, ni Komižani, već samo brodograditelj, trgovci sekundarnim sirovinama i - možda još netko. 
Stoga se prešućivanje slučaja "Sv. Salvestar", koji se dogodio upravo u izvještajnom razdoblju komiške gradonačelnice, mora smatrati podcjenjivanjem svih građana Grada Komiže! 

Primjedbe

  1. ni zataskan
    salvestar je vodeci eksponat iz projekta "kalankomanija"

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!