Klapa Komiža nakon punih 28 godina na Omiškom festivalu!

Jedna pozitivna (u obilju loših) vijest:

Nakon punih 28 godina klapa Komiža nastupa na Omiškom festivalu!
http://www.fdk.hr/arhiva/47-2013/47-fdk-audicija-rez.html

Klapa sa najstarijim korijenima na otoku Visu (kraj 70-tih godina prošloga stoljeća), zadnji je put nastupila na Omiškom festivalu davne 1985. godine. Tada je nastupila na Večeri novih skladbi gdje je otpjevala skladbu "Covik i medvid" (stihove J.Božanića uglazbio je Đ.Mladineo).
Klapa "Komiža" je od tada, u više navrata, pokušavala nastaviti svoje djelovanje ali je tek od konca 2009. započeo njen uspon. Ova, inače tradicionalno muška klapa, ovoga se puta iznimno prijavila za Omiški festival kao mješovita skupina, i prošla audiciju. U vremenu kada je klapsko pjevanje dosegnulo svoj vrhunac jer se broj klapa popeo na preko 400 a klapska pisma je uvrštena na popis UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština, nastup klape "Komiža" među 12 najboljih mješovitih klapa značajan je događaj za klapsko pivanje otoka Visa.
Nastup na Večeri mješovitih skupina Omiškog festivala, koja će se održati 22. lipnja 2013. i Opuzenu, osigurali su: SANJA VRANJKOVIĆ - sopran, FRANE KUKOČ - 2. tenor, MIĆO SVILIČIĆ - bariton, VINKO ZANKI - bariton, FRANCI - MARDEŠIĆ - 1. bas i KALMAN KINČEŠ - 2. bas. F. Mardešić i K. Kinčeš su nastupili sa klapom "Komiža" na Omišu one davne 1985. godine. 

Voditelj klape "Komiža" je 23-godišnji Frane Kukoč.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!