U početku bijaše - ZERP

Mi, hrvatski ribari, tražili smo ZERP onakav kakav on u svojim najznačajnijim odrednicama i znači, a to je hrvatski ZERP hrvatskim ribarima. Međutim, vidjet ćemo hoće li naša Vlada imati hrabrosti konzumirati to naše suvereno pravo.(Tonči Božanić, predsjednik Ceha za ribarstvo Hrvatske obrtničke komore u Glasu Koncila, 4.11.2007.)


Ceh ribara HOK-a traži ustrajanje na ZERP-u
Ceh ribara pri Hrvatskoj obrtničkoj komori traži od nove Vlade da ustraje na provedbi odluke Hrvatskog Sabora o Zaštićenom ekološko – ribolovnom pojasu (ZERP-u), te ocjenjuje da predstavnici EU nemaju niti jedan argument za svoj negativan stav o hrvatskom ZERP-u. Naprotiv, primjena Zakona i nadzor nad ribolovnim područjima u cilju zaštite ribljih resursa, temeljni je cilj ribarske politike EU, zaključak je Ceha na sjednici održanoj danas. «Primjena ZERP-a od 01. siječnja 2008. godine značit će za hrvatske ribare prestanak dosadašnje diskriminacije i poniženja u ribolovu u odnosu na talijanske ribare, jer će tada i oni morati poštivati zajedničke propise, a ne kao do sada pustošiti naš ZERP bez ikakvih pravila i kontrole», istaknuo je predsjednik Ceha ribara Tonči Božanić. Ceh ribara izrazio je zabrinutost zbog izjave predsjednika Stjepana Mesića da "Hrvatska mora poštivati potpisani 'sporazum' u vezi ZERP-a".
U Cehu se pitaju zašto su premijer Ivo Sanader i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Bišćevič u više navrata javno izjavljivali kako potpisani 'zapisnik' za Hrvatsku nije pravno obvezujući. Stoga Ceh ribara apelira na sve predstavnike vlasti RH da zauzmu jedinstven stav oko zaštite nacionalnih interesa kroz podršku provedbe odluke Hrvatskog Sabora o ZERP-u. Ceh ribara od nove Vlade RH također traži da kvalitetnije pozicionira sektor ribarstva, uvođenjem funkcije državnog tajnika za ribarstvo u resornom ministarstvu. 
Božica Babić , 7. prosinac 2007.|

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!