Gospođo Vesna Pusić, i "Vi" ste u sprezi s onim što ne valja u HDZ-u!

Dobra suradnja Pusićeva HNS-a i jednog dijela HDZ-a!
Predsjednica Kluba zastupnika HNS/HSU-a Vesna Pusić izjavila je danas kako je proširenje istrage na HDZ kao pravnu osobu logičan slijed onoga što se dosad događalo u HDZ-u te formalno poštivanje Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela koji propisuje da se, kad je vrh i bivši vrh stranke pod istragom ili sumnjom, to odnosi i na cijelu stranku.
S obzirom na sve slučajeve vodećih odgovornih osoba iz HDZ-a, a koje su na sudu ili u pritvoru ili pak pod istragom, logična je posljedica da se u skladu s tim zakonom, pokretanje istrage proširi i protiv same stranke, kazala je Pusić.- Predistražne radnje očito su pokazale da postoje osnovani i dovoljni temelji da se i službeno pokrene istraga - poručila je Pusić. ("Jutarnji list", 27.10.2011.)

Uvažena Vesna Pusić, predsjednica Kluba zastupnika HNS/HSU, očigledno zaboravlja da kriminal ne poznaje ni stranačke granice ni nedostatak sprege politike i pravosuđa. Kad ona kaže "predistražne radnje očito su pokazale da postoje osnovani i dovoljni temelji da se i službeno pokrene istraga", treba je podsjetiti na davno okončane predistražne radnje i istrage u kojima su dionici ugledni članovi njenog HNS-a. Naime, primjer misterioznog nestanka 276 tisuća kuna iz Turističke zajednice Grada Komiže, davne 1999. godine, dokazuje da:
- iako je krajem 2003. godine (nakon preduge 3 godine istrage!) podignuta optužnica, tek je 2010. godine započeto suđenje u predmetu I K 1181/04 kod Općinskog suda u Splitu. Je li, i hoće li ikada biti, presuđeno u ovom kaznenom predmetu nije nam poznato jer sama činjenica da je proteklo punih 12 godina od kada su počinjena kaznena djela a da slučaj još nije okončan, govori sama za sebe. Predmet je dugi niz godina stajao duboko skriven u "škafetu" Općinskog suda u Splitu, iz čega se dade zaključiti da je "ugledni" član Pusićkina HNS-a, bio dobro zaštićen, predmet je čekao - zastaru, a i postoji sumnja u spregu politike i pravosuđa!
- Čitavih 14 godina (točnije od 27. siječnja 1997. godine) "ugledni" je član Pusićkina HNS-a nedodirljiv i nezamjenjiv na poziciji direktora - "Modre špilje" d.d. gdje dandanas obnaša dužnost - direktora! Dakle, vodi tvrtku od Državnog interesa, iako je bio: prvo - pod istragom, zatim - optužen, i na kraju (a moglo je biti na početku) po zvanju KV konobar (?!). Za to vrijeme, tvrtka je tonula i tonula, i nadalje tone! Položaj direktora sa svim ovakvim kvalifikacijama omogućili su mu: prvo HDZ-ova Vlada, zatim Vlada Račanove koalicije, zatim Vlada HDZ-HSS-SDSS... Za vrijeme SDP-a i HDZ-a (točnije od 21. siječnja 2000. godine) predsjednik Nadzornog odbora je ugledni HDZ-ovac Milivoj Bratinčević. Sve ovo pokazuje i dokazuje potpunu nebrigu svih Vlada (tijekom 12 godina) o jednoj tvrtki koja je, navodno, od državnog interesa.
Milivoj Bratinčević, HDZ-ov stručnjak na čelu komiške turističke kuće
Kako su se ročišta u predmetu I K 1181/04 počela sazivati koncem 2009. godine, na čemu je upravo ustrajao HDZ - Komiža, predsjedniku komiškog HDZ-a javno je prijećeno smrću (sredinom 2010.), a kao čin odmazde može se tumačiti i potez lokalne vlasti koalicije SDP-HSS-HNS (čiji je predsjenik i vijećnik okrivljenik E.B.) koja čelniku komiškog HDZ-a ukida radno mjesto u gradskoj upravi ne samo zbog njegovog političkog angažmana već i zbog "petljanja" u kazneni spisI K 1181/04 .  Nedavno je (u rujnu ove godine) okrivljeni koji je prijetio smrću predsjedniku komiškog HDZ-a pravomoćno osuđen radi prijetnje smrću. 
Za to vrijeme, HNS-ov "menager" i nadalje upravlja tvrtkom koju kontrolira HDZ-ova Vlada (i spomenuti Bratinčević) što pokazuje da Vesna Pusić i nema baš prava osuđivati HDZ jer: u grijesima HDZ-a i njeni "uglednici" izvlače imovinsku korist (menagersku plaću).
"Modra špilja" - sprega HNS-a i onoga što ne valja u HDZ-u

Primjedbe

  1. Kako se posluje s blokiranim računom? Šta se radi s devizama i ostalom gotovinom? Koliko vremena nisu uplaćeni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno? Šta radi porezna inspekcija? Šta radi državni inspektorat? Šta radi USKOK? A šta radi MUP? Valjda Vesna Pusić zna odgovore na ova pitanja? Šta radi sindikalni povjerenik? Il je i njega na neki način kupio direktor Bogdanović?

    Remetinec - via Bilice

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!