Kadrovska pojačanja: u dubrovačkom Hiltonu i komiškoj "Modroj špilji" novi vodeći ljudi

Prvo o dubrovačkom "Hiltonu": 
Uz već poznati zimski program, dubrovački hotel ipak uveo promjene
Kadrovsko pojačanje: u dubrovačkom Hiltonu novi vodeći ljudi
Promociju popularne i već tradicionalne zimske manifestacije “Popodne u Imperialu” Uprava luksuznog dubrovačkog hotela iz grupacije “Hilton” iskoristila je i za službeno predstavljanje kadrovskih pojačanja: nove glavne direktorice Ruhsar Eryoner i direktora razvoja hotela Edwarda Heima te šefa kuhinje Christophera Gaucia.
Ta je prigoda iskorištena i za službeni oproštaj dosadašnje šefice PR-a “Hilton Imperiala” Anđele Škaro, koja odlazi na novu dužnost.
Zimski program “Popodneva u Imperialu” održavat će se u hotelskom Lobby baru svakog dana od 15 do 19 sati, a Dubrovčani i turisti imat će prigodu uz zvuke glasovira uživati u slasticama po vrlo povoljnim cijenama.
Glavni “krivac” za to je simpatični novi kuhar koji je došao s Malte i uz eksperimente voli proučiti lokalnu kuhinju, koju prilagođava novim kulinarskim trendovima.
− Luksuzni “Hiltonovi” hoteli u Istanbulu, Izmiru, Bukureštu i Pragu prethodili su mojem dolasku u Dubrovnik, ali ovo je prvi put da sam glavna direktorica. Priznajem, bilo me je malo strah obveza, ali kako je moja kći ostala studirati u Pragu i ne moram se za nju brinuti, mogu se potpuno posvetiti poslu.
U Dubrovniku sam vrlo sretna zbog ljubaznih, otvorenih i prijateljski nastrojenih ljudi. Nije me strah konkurencije i držim da više luksuznih hotela u nekom gradu mogu samo pomoći jedni drugima, jer ta konkurencija stvara novu kvalitetu kao destinaciju, ovaj put za Dubrovnik − izjavila je nova direktorica Ruhsar Eryoner novinarima, preporučivši da je zovu Roza, a ne da lome jezik trudeći se pravilno izgovoriti njezino ime.
Ahmet KALAJDŽIĆ (Slobodna Dalmacija, 23.10.2011.)


A zatim o komiškoj "Modroj špilji":
Nema promjena u pobjedničkom timu!
Provjerenim turističkim kadrovima u nove europske izazove! 
Dana 03. listopada 2011. godine održana je 15. sjednica Nadzornog odbora Društva sa točkom dnevnog reda: Izbor direktora Društva.
Na natječaj su pristigle dvije ponude i to:
1. V.G.
2. D.K
Zaključeno je:
1. Kandidat V.G tražio je plaću u iznosu od 20.000,00 kn uz osigurani smještaj, što Društvo ne može prihvatiti.
2. Kandidat D.K. dostavila je okvirni i nedorečeni program.
Budući da je već dvije godine članica Nadzornog odbora, od nje se očekivao konkretniji i potpuniji program.
3. Produžen je mandat za maksimalno jednu godinu prof. dr. hrv. turizma E.B. dosadašnjem direktoru Društva, koji u amanet donosi dugove i hipoteke kojima je duže od desetljeća oplemenio Društvo „Modra špilja“ d.d.. Njegove dosadašnje poslovne uspjehe s njime solidarno dijeli Nadzorni odbor društva na čelu s M.B.
Izborom najkvalitetnijeg kandidata "Modra špilja" d.d. napravila je značajan korak prema novoj turističkoj sezoni 2012. i prije Republike Hrvatske započela je poslovati po propisima koje vrijede u zemljama Europske unije.

Naravno, ovaj je tekst izmišljen na temelju stvarnoga događaja:
Članovi Nadzornog odbora "Modre špilje" d.d., kao suodgovorni za dosadašnje neuspješno poslovanje ove tvrtke, zaista su 3.10.2011. odbili dvoje kandidata koji su ispunili sve uvjete iz natječaja za izbor predsjednika uprave Društva. 
Na čelo tvrtke za još 1 godinu (p)ostavili su konobara Edu Bogdanovića. Možda su zaključili da na putu potopa, novih blokada računa i možda stečaja, kojeg su sami već davno odabrali, nitko bolje ne može voditi "Modru špilju" do sadašnjeg direktora - konobara. Da država ne vodi računa o svojim dionicama (i vlasništvu) i nije neka novost, a koliko mali dioničari vode računa o svojim dionicama, trebali bi se zapitati oni sami. Uostalom, zastupa li itko male dioničare u komiškoj turističkoj tvrtki?
Nagradno pitanje: Koliko je veći dug "Modre špilje" d.d. od vrijednosti ove tvrtke?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!