Šime Šarac (Udruga Naše More): "Tonči Božanić predstavnik je najveće trgovačke organizacije HSS-a!"

Tomašić i ribari u Splitu sahranili sardelu

Piše: D.M.
Index.hr, 30.9.2011

Ruža Tomašić i ribari u Splitu sahranili sardelu
Foto: Jakov Prkić / Cropix
HSP dr. Ante Starčević i koordinacija ribarskih udruga Naše more danas su u Splitu sahranili sardelu. Simboličan je to čin kojim su htjeli ukazati na nezavidnu situaciju u hrvatskom ribarstvu. Povorka se okupila pred kazalištem i onda niz Marmontovu spustila do Matejuške.
Talijani nam izlove 300 milijuna eura ribe godišnje
"Želimo upozorili na pretjerani izlov sardele. Ako se ovako nastavi, naša dica neće uopće znati što je sardela. Škarpina nam je na Korčuli postala egzotična riba, dopuštamo Talijanima da nam love u gospodarskom pojasu, a godišnje izlove 300 milijuna eura vrijednosti ribe", kaže Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević. 
Mora se znati što se radi i govori
Pitali smo je kako bi ona riješila problem.
"Kada bi mi došli na vlasti, u svim ministarstvima imali bi eksperte koji znaju o čemu govore. Ne bi ministar poljoprivrede bio zadužen za ribarstvo. Postojalo bi Ministarstvo ribarstva, jer to je zaista potreba. Treba razmišljati na način dajte dite materi. Neka svatko odlučuje o svom resoru, ali mora znati što radi i govori. Treba se paziti da se ne potpadne pod utjecaj stranih ili domaćih lobija", kaže Tomašić.
"Čobanković nam je prodao maglu"
Šime Šarac iz Udruge Naše more osuo je drvlje i kamenje po državnom tajniku za ribarstvu Tonču Božaniću.
"Ljudi koji su školovani ne mogu doći do izražaja iako ih ribari podržavaju, naše ribare u ZERP-u kontrolira talijanska policija. Prije tri mjeseca udruga je podnijela kaznenu prijavu protiv tajnika Božanića. Vjerujemo da će Uskok odraditi posao. Nelogičnost je da se u ribarsku luku u Komiži ulaže 60 milijuna kuna. Ta luka nema ekonomsku opravdanost, nema vode, struje, prijevoza na kopno. Ribarska luka bi trebala biti ili u Gaženici ili Sjevernoj luci, a Komižu gura Božanić, jer je u ime ribara dao podršku za neizglasavanje ZERP-a. Novci su potpuno krivo usmjereni, ribari se proganjaju, kazneno prijavljuju... Ministar Čobanković nam je prodao maglu. Pitamo se otkad to jedan državni tajnik može imati veće ingerencije od ministra. Prodani smo Europskoj uniji, a Tonči Božanić predstavnik je najveće trgovačke organizacije HSS-a", kazao je Šarac.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!