KOMIŽA - POS, samo sukob interesa ili trgovina državnim i gradskim zemljištem radi privatnog interesa? (2. dio)

Ipak sukob interesa! 
7.10.2009. - Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku da je TONKA IVČEVIĆ u sukobu interesa jer je sudjelovanjem u postupku odlučivanja u stjecanju prava na kupnju stanova iz POS-a na području Grada Komiže koristila položaj dužnosnice utjecanjem na odluku izvršne vlasti, kako bi postigla osobni probitak i probitak povezane osobe.

Odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa




Kako je gradonačelnica Tonka Ivčević, 
"zatečena" u sukobu interesa, komentirala odluku nadležnog tijela za utvrđivanje sukoba interesa? 
"Ne smatram da sam prekršila zakon, niti da sam u sukobu interesa " – kazala nam je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da je Ivčević iskoristila gradonačelničku funkciju, jer se natjecala za POS-ove stanove te je mogla utjecati na odluku izvršne vlasti da bi postigla osobni probitak.
"Slobodna Dalmacija", 26.11.2009. 

  A što je o sukobu interesa govorio
predsjednik RH dr. Ivo Josipović?

„Hrvatska mora biti dom demokracije i ljudskih prava. Nositelji državne vlasti svoju dužnost moraju obnašati sukladno najvišim standardima političke i stručne odgovornosti i otkloniti svaki mogući sukob interesa koji bi mogao izazvati sumnju u njihovu nepristranost ili koristoljublje. Demokratski procesi moraju se nastaviti i uključiti ne samo pravo većine da donosi političke odluke, nego i političku kulturu koja će štititi i legitimne interese manjine...
Ovo je 17. veljače 2010. godine u svom inauguracijskom govoru rekao 
predsjednik RH dr. Ivo Josipović obećajući ostvarenje "nove pravednosti" 

Nastavak slijedi:
u 3. dijelu: Uzprkos sukobu interesa, Tonka Ivčević nastavlja s projektom POS-a i "riješava" imovinsko-pravne odnose radi realizacije gradnje  svog vlastitog stana
OTKRIVAMO:
Hoće li u ponedjeljak, 1.8.2011. vijećnici koalicije SDP-HNS-HSS podignuti ruke i ovlastiti Tonku Ivčević (ovu istu koja je "zatečena" u sukobu interesa) da zajedno s njima "prijeđe Rubikon"  i zaključi nagodbu s osobom koja možda i nema zakonsko pravo za povrat oduzetih nekretnina (ali ima mogućnost odugovlačiti postupak)?
Koji će vijećnici podignuti ruke za ostvarenje svoga osobnog "sna" odnosno interesa (ili interesa  sebi bliske osobe) na kupnju vlastitoga stana na gradskom zemljištu?
Koji bi to bili osobni razlozi (i interesi) predsjednika Gradskog vijeća Vinka Sviličića (HSS) radi kojih je ipak uvrstio u dnevni red Vijeća - davanje ovlasti gradonačelnici za zaključenje štetne nagodbe kojim će i on postati aktivnim dionikom slučaja "trgovanja" gradskim nekretninama ?
U 4. dijelu, (nakon održane sjednice Gradskog vijeća): 
U slučaju izglasavanja štetnog akta o davanju ovlasti za zaključenje nagodbe, objavljujemo: 
Prijedlog kaznene prijave za dostavu USKOK-u !




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!