Klapa Liket i Sajam Vina - poduzetnost gradskih čelnika na račun poreznih obveznika

Naš post "Hrvatski otočni proizvod na komiški način" od 20.7.2011. ima svoj nastavak i kompletira se novim podacima:
Ovoga ljeta u Komiži se održavaju "sajmovi": "Sajam otočnih proizvoda" i "Sajam vina Visa". Možda bi to bilo simpatično kada privatni biznis komiških vlastodržaca ne bi  plaćali SVI mi ostali. Pojedinci svoje privatne interese "uvijaju u celofan" i prikazuju kao opći interes. Svakim danom održavanja ovog "sajma", 4 vodeća gradska čelnika (Tonka Ivčević - gradonačelnica, Vicko Mardešić - zamjenik gradonačelnice, Vinko Sviličić - predsjednik Gradskog vijeća i Edo Bogdanović, potpredsjednik Gradskog vijeća) uskrate proračunu Grada Komiže naknadu za korištenje javne površine u iznosu od 500 kn/dnevno svaki ponaosob (ili 2000 kn sva 4 zajedno) i taj biznis traje od održavanja "Big Game fishing"-a nadalje...
I to nije sve: Osim što uskraćuju sredstva našem gradskom proračunu, ovi poduzetni gradski čelnici posežu i za novcem iz proračuna namijenjenog kulturi. Naime, sredstvima gradskog proračuna plaćaju nastupe viške klape "Liket" kako bi zabavljala njihove kupce. Naime, to je kao kad bi se iz gradskog proračuna plaćali nastupi preostalih klapa na nekoj privatnoj zabavi, vjenčanju ili sprovodu. Zaista "poduzetno"!

Primjedbe

  1. Lipo sam in rekal: U prvidan prodajite tada vam dohode Šveđani. Falabogu šta su poslušali jer nije in lako. Triba othranit fameju. A i bidna dica rade. Svi su zasjeli u stolice u Turističkoj zajednici i Nautičkom centru, i Trbušićeva i Sviletova i Tonkina rodica i Pepetov sin i od Tonkinog rođaka sin itd. A di neće imaju najbolje uvjete, dica su i svojta pravih roditeja i šta će ih zamarat nekim tamo natječajima. A tu je i povjerenje jer radi se sa pinezima a nisu pare za budale. Stavili su prave jude na pravim mistima samo se triba pazit da jih niki zavidni ne prijave i da ih ne uvate na dilu.

    Žika Splićanin - Živila Dalmacija!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zbog najavljenoga juga je otkazan tradicionalni noćni posjet Modroj šilji u kojoj su, u jedinstvenom ozračju, posjetiteljima trebali zapjevati „Vokalisti Salone“, a radi preuranjene jematve izostao je i najavljeni dolazak članova muške klape “Liket“ s otoka Visa. - ovo je iz Slobodne. Koja jeMatva MOŠ MISLIT! A da ih nije uvatilo FU-FU kad su vidili meštre od pivanja!
    ŠPIRO

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!