POPINA VECERA, marksistički izum ili sindrom "manja-mukta"

Rota Palagruzona, je uz splitsku i zagrebačku paradu "ponosa", još jedna od niza "antifašističkih ofenziva" koje se događaju u ovom dijelu regiona.
Zahtjevni dio "operacije" je tzv. Popina vecera. 
Zbog čega su organizatori, inače poznati lokalni marksisti, nekad uporni u utiranju ćiriličnog pisma među hrvatskom djecom, za priređivanje bakanalija u okviru "ofenzive", uzeli izraz Popina vecera? 
Zbog čega ne Marksova, Lenjinova, Staljinova ili Titova večera?
Zar zbog glave od svinje koju je, navodno, mali Joža skuhao braći i sestrama? Djecu je od te spize u priči uhvatila proljev. U stvarnom životu ovaj Rus (koji se čitavo vrijeme diktature trudio govoriti srpski ali nikad hrvatski), nije nikad kuhao svinjske glave, već je i on, kao i njegovi komiški baštinici volio oboritu ribu na račun radnih ljudi i građana. 
Možda je, umjesto pape Aleksandra III, uzor komiškim marksisitima - utemeljiteljima Rote Palagruzone, kao uzor i light-motiv za Popinu veceru ipak poslužio jedan drugi, njima bliži papa - Aleksandar VI? 
Onaj pravoga imena Rodrigo de Borgia. 
I on je, uz druge "vrline", također bio zahvaćen sindromom koji se u Komiži udomaćio kao "manja mukta" a za Rotu Palagruzonu i druge "antifašističke akcije" privuče značajan broj gladuša sa strane.
"Falkuša", dobra su jidra i vesla, ali diesel-motor je - zakon!
Na koncu, valja navesti logističku potporu HRM koja je za ovu "antifašističku" akciju nesebično stavila na raspolaganju pola flote. HRM je uspjela ono što nije uspjelo ni Mornarici Kraljevine Jugoslavije, ni Mornarici fašističke Italije a ni Titine JRM - stražom i ogradom zatvoriti komiški lukobran! Na taj je način omogućeno da dva gladna ministra Darka Lorencina i Arsena Bauka, uz potporu lokalnih i uvoznih "antifašista" mogu na miru blagovati u zemlji, koja je po riječima Zorana "Padača" Milanovića, nedavno izašla iz recesije. 
Šteta, jer su Komižani iz prve ruke mogli pogledati premijeru tog izlaska iz recesije koja je demonstrirana Popinom vecerom.

Primjedbe

  1. Festival mora Rota Palagruzona
    Puka san od smija, ma šta puka – eksplodira kad mi je susid reka da bi se
    moralo nazvat Rota Barbarossa.
    Hehehe
    Pomorci na brodu zapovjednika zovu BARBA
    a ovod na ovu rotu su svi odreda za ROSSE,
    a izabrali su vrime kad je nacional-socijalist Hitler
    napravija invaziju na komunističku SSSR - Operacija Barbarossa
    Hehe,
    Rota Barbarossa.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!