Državna cesta D-117 - devastirana a vlast - ŠUTI!

Prije 19 dana na svome facebook - profilu upozorio sam na sudbinu kolona (kolobrana) na državnoj cesti D-117 Vis - Komiža (preko Polja). Cesta je građena krajem 19. i početkom 20.stoljeća i čitavo stoljeće bila prava žila kucavica otoka Visa. Povezivala je većinu viških sela. Tako kvalitetnu cestu, od projekta, izmjere do izvedbe, teško je bilo pronaći. Na žalost, crne slutnje su se ostvarile pa su izvođači radova na rekonstrukciji ceste postavili novu metalnu ogradu ali i - porazbijali stare kamene kolone. 

Konzervatori šute jer možda uopće ne znaju što se dogodilo ALI - šuti i lokalna vlast koja zna, gleda ali je, očito, ne zanima što se čini. Ni vlast, ni njene "novinare".
Uostalom ta vlast ima važnijeg posla. Možda radi i gradi, na primjer, već godinama – ribarsku luku!?

Živimo u  21. stoljeću i moralo se pronaći kompromis. Trebalo je ostaviti kolobrane i postaviti ogradu a eventualno cestu širiti sa druge strane jer nikada više nije bilo bagera i pikamera na otoku Visu.
Ne čudi me ovakva bešćutnost. 
Kada sam prije 2 tjedna u javnosti rekao ono što svi znamo, tada sam od strane gradonačelničine rodbine bio proglašen populistom i politikantom. 
Moje tvrdnje da je hotel, predvođen konobarom, otišao u stečaj „opovrgnula“ je gradonačelnica i saborska zastupnica Tonka Ivčević (SDP) riječima kako „tijekom njezina mandata u Komiži nije propala nijedna tvrtka (?!). http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz-optuzio-sdpovu-gradonacelnicu-komize-za-nepotizam-i-unistavanje-grada/824746.aspx

Eto, hvala Bogu da je tako.
Radnici i mali dioničari „Modre špilje“ d.d. mogu biti "mirni", a i neke mlade obitelji koje su najavile odlazak nakon ljeta, valjda su se samo "šalile".

Mi svi koji upozoravamo da je na staroj austrougarskoj cesti Vis – Komiža – počinjen kulturocid, vjerovatno - lažemo. 

                                                Piše: Mićo Sviličić



Primjedbe

  1. Turisti se u Komiži "dive" kako to da "nema ni trunke" smeća u Komiži i kako su kontejneri "stalno prazni" pa se čude dali to "nevidljive vile" prazne ponoći kontejnere.
    Rekli su da treba Komiški "patent" unovčiti i poslati u Svijet.

    OdgovoriIzbriši
  2. Očito internet nije dovoljan.
    Stoga par novinskih kuća i tv postaja ne bi bili na odmet da "rasvijetle" ponašanje naših "celebrity-a"

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!