22.6. - Dan solidarnosti s (ruskim) fašizmom

Jedna od novovjekih hrvatskih povijesnih krivotvorina je praznovanje tzv. Dana antifašističke borbe - 22. lipnja. 

PAKT HITLER - STALJIN
Lako se složiti da je fašizam jedno od najvećih zala novije povijesti ali je tendenciozno preskočiti da je, sukladno "Paktu o nenapadanju" od 22. kolovoza 1939. godine, i Sovjetski savez bio fašistički agresor. Taj pakt koji su potpisali ministri vanjskih poslova Vjačeslav Molotov i Joachim von Ribbentrop obuhvaćao je i protokol o podjeli interesnih sfera u Poljskoj, Litvi, Letoniji, Estoniji i Rumunjskoj. 

AGRESIJA NA POLJSKU I BALTIČKE DRŽAVE
Čitavih 45 godina su nas učili u školama kako je rat započeo 1. rujna 1939. napadom Hitlerove Njemačke na Poljsku ali su preskočili da je "anifašistički" Sovjetski savez 17. rujna 1939. godine napao Poljsku sa istoka i zauzeo 40 posto te države. U dogovoru sa svojim prijateljem Hitlerom, tovariš Staljin je u lipnju 1940. okupirao još 3 suverene države: Letoniju, Estoniju i Litvu. Po zločinima u okupiranim zemljama, sovjetski "antifašisti" nisu zaostajali pa je od 3. do 19. svibnja 1940. NKVD izvršio pokolj 22.000 poljskih časnika, vojnika, policajaca i intelektualaca.
Kako su tada hrvatski "antifašisti" gledali na ove aktivnosti svoga šefa Staljina?

AGRESIJA NA ZAPADNU I SJEVERNU EUROPU
Francuska i Velika Britanija, kao dvije jedine antifašističke države, Njemačkoj su objavile rat poznat kao "lažni rat". 
U travnju 1940. Njemačka okupira Dansku i Norvešku a u svibnju i lipnju 1940. i Nizozemsku, Belgiju i Francusku. U srpnju 1940., sukladno "Paktu o nenapadanju", dolazi do podjele Rumunjske. Staljin okupira Moldaviju a Hitler u preostaloj Rumunjskoj postavlja maronetski režim Iona Antonescua, 
Dok je ćaća Staljin na diobi fašističkog plijena, hrvatski "antifašisti" i nadalje šute.

AGRESIJA NA JUGOSLAVIJU
6. travnja 1941. godine, uz pomoć Italije i Mađarske, Njemačka napada i okupira Kraljevinu Jugoslaviju. 
10. travnja 1941. proglašena je Nezavisna država Hrvatska.
Hrvatski komunisti ili antifašisti su i dalje mirni, podržavaju i okupaciju, i stvaranje NDH, jer očito smatraju da je sve pod kontrolom njihovog stvarnog šefa - fašističkog zločinca Staljina.
Hrvatski antifašisti su bili uvrijeđeni što je Hitler izdao njihovog šefa Staljina
RASPAD "PAKTA O NENAPADANJU"
22. lipnja 1941., Njemačka je napala svoga fašističkog saveznika Sovjetski savez i toga dana hrvatski komunisti prestaju podržavati Adolfa Hitlera jer je iznevjerio (izdao) njihovog ćaću - fašističkog zločinca Staljina. 
Taj dan, zahvaljujući "Škrabalovu zakonu" u Hrvatskoj se obilježava kao Dan antifašističke borbe iako je, po svemu, sudeći riječ o frakcijskom sukobu dvije fašističke struje i - ništa više.

                                                    Mićo Sviličić

Primjedbe

  1. Ima netko tko se nije oglušio na fašizam i suprostavio mu se ali su ga naši današnji komunisti izbrisali iz povijesti borbe protiv fašizma.
    Što je vlast u Komiži (koja se busa da su antifašisti) uradila po tom pitanju i dali je djelima to i potvrdila te ispravila nepravdu prema narodnim herojima- mislim naravno na Nikolu Marinković-Topa koji je branio prvenstveno KOMIŽU i Komižane.

    Da čujem demanti od gospode iz Grada!?

    OdgovoriIzbriši
  2. Matija Gubac (zagorski kmet), Petar Svačić ili Snačić (nezna mu se točno ni ime ,ni djelovanje), Matija Ivanić (mletačko doba) , Goricina ???, niti su Komižani niti imaju veze sa Komižom i živjeli su u 15-16 st.
    Ili put Kamenica,put Lucice, Gurnji put, Ribarska, put Norpine , put Batude , put Okjucine (i pul one stvori) i druge koji su dobili nazive za nekoga ili nešto bezznačajno.
    Penica je kvart u Komižu, Škor,Potok. Ili brig, bucol, golu bardo.
    itd....itd.
    Ali je Nikola Marinković-Top smetao i u ulici i na spomen ploći.
    A jeste li Ranku dali ulicu ili Fratelli Mardešić ili nekom drugom zaslužnom Komižaninu ili barem otočaninu Visa.
    Zato je pri Ivcovo postala ulica, bez obzira što su čak i moja rodbina, ALI PO ČEMU SU ZASLUŽILI DA DOBIJU ULICU???, a neki su još i živi i bezznačajni??

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!