KOMIŽA: EKONOMIJA I POLITIKA ZAPOŠLJAVANJA

Kakve koristi građani Komiže imaju od "svoje" saborske zastupnice - gradonačelnice Tonke Ivčević? Velika većina, bez obzira na političku opredjeljenost - nikakve.


"GOSPODARSTVO"
U zadnjem polugodištu svoga saborskog mandata, vikend -gradonačelnica Tonka Ivčević će otvoriti gradska vrata (sve u stihu, sve u prozi...). I što će pokazati? Projekte? Nove vrijednosti?
Sanirano smetlište? Meteorološku postaju? POS-ove stanove? Gospodarsku zonu? Eko-etno selo Podhumlje? Heliodrom na Ravnom? Obnovljenu školu na Biševu? Ribarsku luku?
Na žalost, ne njezinu, već velike većine građana svih svjetonazora, ne može im pokazati NIŠTA, osim - da je njen frend Edo uspješno rastočio Hotel. To je najveći gospodarski "doseg" mandata ove saborske zastupnice vladajuće stranke u Hrvatskoj. 
Grad Komiža: Plan odavno ispunjen s čitavih 50 %
Ne znamo, niti nas briga, po kojem "kriteriju" SDP novači kandidate za svoje izborne liste, ali je činjenica da komišku zastupnicu na kraju "uspješnog" mandata, mora izvlačiti ministar Branko Grčić prikazivanjem uređenja dječjih igrališta i postavljanja pločnika kao - regionalni razvoj!? 

"POLITIKA ZAPOŠLJAVANJA"
"Sarcem" za Komižu = posao s Partijskom knjižicom. 
To i nije baš neka novost.
U Komiži su Račanova i Milanovićeva vlast "uspjeli" ugasiti 80 posto radnih mjesta, jedan u ribljoj industriji a drugi u turizmu. Ostaju samo zapošljavanja članova Partije na neodređeno i sezonaca na određeno u javnoj komunalnoj tvrtki Nautički centar Komiža d.o.o.
Kako je zaposlen SDP-ov Jurica Jončić i koliko je bio "stručan", utvrdila je u svibnju 2014. Inspekcija rada. Kako je dalje SDP "školovao" svog perspektivnog kadra, još je jedna zanimljiva komiško/partijska priča.
Što je to u svibnju 2014. zatekla Inspekcija rada?
Umjesto Joška Mardešića, SDP-ovog člana koji nije imao stručne uvjete ali je ipak bio šef računovodstva komiškog "Holdinga", u 2014. godini je zaposlen još jedan SDP-ov kadar - Vinka Marinković. U ožujku ove godinu i njenu je stručnost "procijenila" Inspekcija rada, utvrdivši kako je nepravilno izrađivala obračun dugovane a neisplaćene plaće.
Inspekcija rada: Šefica "ZNA" !

Kad je na koncu i postupila po Rješenju o izvršenju Inspekcije rada (kojim je njenoj nadređenoj priprijetilo 25.000 razloga za izdavanje ispravne obračunske liste), šefica je opet "pogriješila" i nekome napravila štetu što se vidi iz obavijesti agencije Fina:
Potvrdila - FINA !
Ovakav "rad" možda je posljedica šefičine nestručnosti. Možda. Ili "osobitog" pogleda na demokraciju i pluralizam "a la Visarionovič" koji je zaživio u Komiži. A taj se "pogled" manifestira originalnim izjavama o "samoinicijativnosti", kakvu je ova šefica nedavno dala kako bi na "osobit način" "pomogla" osobi drugačijih političkih gledišta.

Nautički centar Komiža d.o.o. ili SDP-ova RO "ZAPOŠLJAVANJE"
Na slučaju, nestručnosti ili namjerne "omaške" šefice računovodstva u Nautičkom centru Komiža d.o.o., ne zaustavlja se "kadroviranje". 
Nakon 9 stoljeća postojanja Komiže, Komižani (iako ih je 50 posto nezaposlenih) više ne znaju brodicom ulaziti u Modru špilju. To je utvrdila Brigita Fiamengo, direktorica Nautičkog centra Komiža d.o.o. i odmah dovela nekoliko ljudi sa strane za nove barkarijole.
Dani "otvorenih vrata" i nisu novost ali za ulazak treba imati pravu knjižicu i jednaku "stručnost" kao i 1945. godine.

Primjedbe

  1. Likvidacija građana koji traže svoja ustavna prava su opet sinoć pokušana sa KRIMONALNO TERORISTIČKIM ČINOM -spaljivanja.
    "A INSTITUCIJE NEKA RADE SVOJ POSAO".

    C S P B

    Vade retro Satana!
    Nunquam suade mihi vana!
    Sunt mala quae libas.
    Ipse venena bibas!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!