TONČI DARLIĆ (nezavisni) kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Komiže


Ovih dana mnoge u Komiži je iznenadilo što je svoju kandidaturu za zamjenika gradonačelnika na skorašnjim izborima najavio TONČI DARLIĆ, turistički radnik, osoba koja ne pripada niti jednoj stranci.
On će kao, predstavnik skupine mladih Komižana, biti zamjenik HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Mići Sviličiću, a koalicija ovih dviju opcija, stranačke i nestranačke, nazvala se Zajedno ZA Komižu. Darlićev izbor, predstavlja veliku šansu komiškom turizmu koji je već godinama zapostavljen jer ga lokalna vlast direktno ugrožava, osobito upornim favoriziranjem nautičkog turizma. Evo kako je Tonči Darlić obrazložio svoju kandidaturu.
                                                                          Sanja Vranjković


Turizam je djelatnost u kojoj Komiža ima najveće šanse. Komiža još uvijek nema razvijenu turističku infrastrukturu ali gostima može ponuditi ljepotu i čistoću svoje prirode i baštine, osobito kada su tu i tradicionalne grane poput ribarstva i poljoprivrede. Čisto more je naš jaki atribut kojeg gosti očekuju od mjesta na pučinskom otoku.
Turizam ovisi o mnogim čimbenicima kod nas, ali i u svijetu. I najmanja sitnica može ga ugroziti. Stoga moramo sačuvati naše najjače atribute: čisto more, prirodu, okoliš i kulturnu baštinu.
Mi se zalažemo i za kvalitetniji nautički turizam. Dakle, kvalitetniji vezovi, a ne kvantiteta ispred kupališta kojom će se izravno ugrožavati ostale grane turizma. Želimo nautički turizam u ekološki prihvatljivim granicama. „Šljunčane plaže, koje se nalaze u uvalama duž cijelog komiškog zaljeva, pogodne su za obiteljski turizam.“ – stoji na web. stranici Turističke zajednice Grada Komiže, a u stvarnosti je taj obiteljski turizam ugrožen nerazumnim odlukama gradske vlasti.
Uzalud nam je što Komiža ima saborsku zastupnicu koja je i član saborskog Odbora za turizam kada ona u svojemu Gradu nije pronašla pravu mjeru te je nautička sidrišta smjestila ispred plaža Pod Gospu i Lucicu.
Ako smo prije 9 godina na referendumu znali reći NE postavljanju tunogojilišta na punti Stupište, sada moramo ponovno ustati. Sidrišta ispred gradskih kupališta su daleko veća opasnost od kaveza za tune. Komiški turizam, osobito mali iznajmljivači, svojim gostima mora preporučati kupanje na plažama u susjednom Gradu (Srebrna, Milna itd.) što je neprihvatljivo. Želimo čiste i sigurne plaže u našoj Komiži!
Ako se netko pita zbog čega smo se odlučili izaći na izbore s HDZ-om, tada treba znati da komiški HDZ vode ljudi koji su dosljedni i zastupaju svoje birače. Sjetimo se samo skandaloznog Urbanističkog plana koji je bio predložen prije 3 godine. HDZ-ovi vijećnici su tada stali u zaštitu građana Komiže jer im je vlast pokušala obezvrijediti njihovo zemljište. Za komiški HDZ su na prošlim izborima glasovali mnogi koji nisu za desnu politiku. U toj stranci Komižani su prepoznali i stranku i ljude koje jedino zanima razvoj i budućnost Komiže.
Koalicija Zajedno Za Komižu jedina je alternativa sadašnjoj vlasti. Sve ostale liste, skrojili su oni koji ništa ne bi mijenjali.
Turizam je naša budućnost i glas za Koaliciju zajedno za Komižu je glas za komiški turizam.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!