Brod SV. SALVESTAR: Objavljujemo tko su stručni i politički predstavnici naručitelja propale investicije



U Odluci o odabiru ponude tvrtke Posejdon za nabavu broda Sv.Salvestar iz studenoga 2008. godine, napisano je: 
"... kao jedina dostavljena ponuda jedinog sposobnog ponuditelja odabrana s ciljem realizacije projekta prije turističke sezone, sprječavanje nastanka štete i otklanjanja eventualnih posljedica nemogućnosti održavanja brodske linije koja je jedina veza naseljenog otoka Biševa sa Komižom o kojoj ovisi život i egzistencija građana toga naselja Grada Komiže."
Ljubazno zahvaljujemo direktorici tvrtke Nautički centar d.o.o. Komiža g-đi Brigiti Fiamengo, što nam je dostavila dokumente JAVNE nabave jer su isti dugo bili skrivani od nas i javnosti. A koliko je sve bilo "po Zakonu"? Jesu li pojedinci koji su odlučivali o odabiru "jedinog sposobnog ponuditelja" uistinu bili stručnjaci ili tek nositelji i pouzdanici lokalne politike, ostavit ćemo na prosudbu mnogobrojnim pratiteljima našeg bloga. 
Žalosti da je nastala šteta, koja je iz dana u dan sve veća. Žalosti da je ponuda tvrtke Posejdon bila "JEDINA dostavljena, JEDINOG sposobnog ponuditelja", jednako kao što bi za Komižu bilo tragično kad bi pojedinci odgovorni za ovu PROPALU INVESTICIJU, bili JEDINA mogućnost građanima Komiže na predstojećim izborima. A sve su pokušali da bi tako bilo.
Kad vlast nema potrebe objaviti ove dokumente građanima koji plaćaju njenu (propalu) investiciju, to ćemo učiniti mi: 
I tako se mandat "stručnog" tima gradonačelnice Tonke Ivčević pod krilaticom "Za Još Boju Komižu" primaknuo do samoga kraja. Mjesec i pol, ostalo je do lokalnih izbora a oni, "uvijek u pravu", "lako" će ispraviti ovu malu "greškicu". U "Slobodnoj Dalmaciji" od 24. ožujka 2013., najavljuju prisilnu naplatu (koju brodograditelj osporava), i - nabavu novog broda(?!).
 http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Splitzupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/205722/Default.aspx
"Tim" koji bi vodio novu investiciju, valjda bi bio onaj isti - oprobani. Ovoga puta pod hipoteku bi vjerovatno završila Komuna jer je Spomen dom već zauzet. Komižani bi za ovaj "stil života" komiške vlasti rekli: "Lako je tuđim po kupini tući!"  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!