Ribarski "tribuni:" Obećavaju ono što ne mogu ostvariti a lokalno odmažu na svakom koraku


"Iako im dio građana još nije oprostio nedosljednost u pitanju ZERP-a od prije deset godina, kad nisu održali svoje najvažnije predizborno obećanje, kompromisi u vladajućoj koaliciji i posljednjih nekoliko godina HSS-u su donijeli još veće nevolje. Problemi ribara koji već mjesecima naizmjenično pregovaraju pa onda prijete prosvjedima također su pridonijeli padu popularnosti, jer kao matičnu stranku ribari HSS smatraju kao glavne krivce za sve svoje probleme.
Tako udruge profesionalnih ribara Naše More, Istarski ribar i Mare Croaticum, koje su ovih dana odlučile blokirati luke, tvrde kako su ribari najgore trenutke doživjeli otkako je „HSS ribarstvo uzeo pod svoje“. 
Od vremena koalicijske Vlade SDP-a, HNS-a i HSS-a kad su ribari predizborno obećanje HSS-a o plavom dizelu morali „istjerati“ prosvjedima 2002., sporazuma Račan-Drnovšek po kojem su slovenski ribari slobodno haračili hrvatskim teritorijalnim vodama, do danas kad im je HSS-ov državni tajnik Tonči Božanić najveći trn u oku, odnos ribara i HSS-a je sve lošiji." - tekst HSS pred parlamentarne izbore panično traži partnere, 30.4.2011. 


Ako se netko pita čemu ovaj stari tekst od prije 2 godine, tada možete primjetiti kako se ništa nije promijenilo a stigli su još jedni izbori. 
Bivši državni tajnik Tonči Božanić, nakon što je otišao u oporbu na državnoj razini, ponovno priča priče, o kome, o čemu - o ZERPU!
Za to vrijeme, njegovi komiški koalicijski partneri iz SDP-a koje glasovima svoja 2 vijećnika čitav mandat drži u "sedlu" komiške vlasti, sada ga prozivaju zbog primjene Meditaranske uredbe.
Predsjednik Sekcije ribara pri Udruženju obrtnika otoka Visa, inače SDP-ov vijećnik u komiškom Gradskom vijeću, o svemu je, kaže, upoznao gradonačelnicu Tonku Ivčević, saborsku zastupnicu (SDP) i sada valjda mogu čekati donošenje ZERP-a i (ne)primjenu Mediteranske uredbe.
I tako lokalni ribarski dušebrižnici riješavaju globalne probleme, za koje nisu nadležni, a na lokalnoj razini gdje su uistinu nadležni i gdje stvarno odlučuju "pomažu" ribarima na "poseban" način.
Komiški ribari i ostali vlasnici plovila, odnedavno su započeli plaćati i sidrište na tzv. vezovima za domicilno stanovništvo. A Nautičkim centrom d.o.o. Komiža, tvrtki koja naplaćuje sidrišta upravljaju onaj isti predsjednik Sekcije ribara pri Udruženju obrtnika otoka Visa koji zastupa ribare, ona ista saborska zastupnica Tonka Ivčević koja će se za njih založiti pred Saborom i Vladom RH, kao i predstavnik Božanićevog HSS-a koji se "tradicionalno" brine o ribarima.
"Zalažu" se za ribare a nameću im nove troškove naplaćivanjem veza na sidrištu za domicilno stanovništvo

Lista "Zajedno ZA Komižu" zna da neće moći riješiti ni ZERP, ni neprimjenu Mediteranske uredbe pa to neće ni obećavati. 
Ono što može i učinit će nakon izbora je: ODMAH UKINUTI naknadu za sidrište jer je to  mali doprinos koji svaka lokalna vlast može učiniti za svoje ribare ako to uistinu želi .


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!