Selo: Na djelu demografska politika Još Boje Komiže?




Kad je izabrana za saborsku zastupnicu, Tonka Ivčević, gradonačelnica Komiže dala je izjavu za "Slobodnu Dalmaciju" pod naslovom: "GLAS SA ŠKOJA: S otoka se više neće odlaziti".
Tada je izjavila: Želim da moj glas u Saboru bude glas svih otočana i otočanki te da ih pravedno i pošteno zastupam u Saboru, gdje ću se posebno zalagati za naše teme, za bolji život i povratak otočana na otoke. 
Također je spomenula:  Nažalost, ima otoka koji su skoro ostali bez stanovnika, zaustavit ćemo negativni trend...
"
POVRATNICI ILI DOŠLJACI?
Koliko je Tonka Ivčević vratila otočana na naš otok, nije nam poznato. Poznato nam je da su doselili neki koji NIKAD nisu živjeli na otoku. Takvima je Komiža postala obećana zemlja. Namještene su im DIREKTORSKE fotelje i menagerske plaće, jer je naša draga vlast očito smatrala da na otoku nema školovanih, pametnih i sposobnih ljudi. 
Nekima, pa bili oni i došljaci, Komiža je uistinu postala "Još Boja".

KOMIŽANI POPUT INDIJANACA?
A što reći o naslovu intervjua Tonke Ivčević ("S otoka se više neće odlaziti") ili o drugom dijelu njene izjave, o zaustavljanju  negativnog trenda? 
Običnim ljudima koji jedva sastavljaju kraj s krajem čini se da komiška vlast radi obrnuto. Naplaćuju se sidrišta, poskupljuju autobusne karte... Još nedavno jednoj je gospođi podrijetlom iz Komiže smetalo kukurikanje susjedovog kokota, a sada eto nekima (koji žive od mrtve "Još Boje Komiže") smeta buka iz susjedove konobe. 
Znamo da nekima zasigurno smeta što u Komiži još ima živih domorodaca! Radi njihove tišine, na jednim je vratima u predjelu Selo osvanula traka Državnog inspektorata.
To nas podsjeća na sadržaj našega posta od prije godinu i pol dana: 
SKANDALOZNO: Inspektori navalili na - težaka!
Komižani, dosta nam te NJIHOVE Još Boje Komiže! Ujedinimo se! 
Zajedno ZA Komižu ili nas više neće biti!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!