U KOMIŽI "NEĆU-HOĆU-NEĆU" KONCERT POVODOM 20. OBLJETNICE ODLASKA JNA S OTOKA VISA

U doba Domovinskog rata a osobito u najtežim prvim godinama rata, 1991/92 godine, lokalna se vlast na otoku Visu (SDP) toliko "šticala" da gotovo ništa nije činila. U Komiži, tadašnjoj Mjesnoj zajednici pri Općini Vis vladalo je bezvlašće. Kao oporba, HDZ je organizirao kulturne priredbe, između ostalih i onu povijesnu 30. svibnja 1992. kada smo na komiškoj rivi proslavili Dan Državnosti ali i odlazak okupatorske JNA s otoka. 
Nakon 20. godina pozicije u Komiži su slične, nema više JNA, a vlast (SDP-HNS-HSS) ništa nije učinila kako bi se dostojno proslavilo 20. obljetnicu oslobođenja otoka. Uostalom, zar se kavica ispred Ribljeg restorana, uz izoliranje predsjednika Josipovića od lokalne oporbe, može smatrati proslavom?
Koncerta u Komiži neće biti
Po svemu sudeći, oporba će opet morati organizirati proslave značajnih nadnevaka jer oni koji su za to plaćeni nisu iskazali ni znanje ni želju.

U SUBOTU, 2.6.2012. 
TZ GRADA KOMIŽE ORGANIZIRA
 "NEĆU-HOĆU-NEĆU" KONCERT 
POVODOM 20. OBLJETNICE 
ODLASKA JNA S OTOKA VISA
Kada su već svi bili uvjereni da u Komiži nikakvog koncerta neće biti, 25. svibnja 2012., za vrijeme generalne probe pred koncert u viškoj Batariji, izenada se pojavila predsjednica Turističke zajednice Grada Komiže Mari Greget s nakanom da se 2. lipnja 2012. "viški koncert" ponovi u Komiži. Ne znam što su rekli predstavnici ostalih sudionika ali članovi klape "Komiža" odmah su pristali. Još u utorak, 29. svibnja koncert je bio izgledan a već 30. svibnja je otkazan!  
"Neki ne mogu, neki su bolesni", rečeno je danas.  Zbog (nama) nepoznatih sudionika koji navodno ne mogu (ili ne žele?) nastupiti - koncerta u Komiži - NEMA. 
A zbog čega na koncertu ne bi nastupali oni koji mogu i žele nastupiti? 
Možda zbog toga što organizator "nesuđenog" komiškog koncerta uopće ne želi ni održati koncert?                                                             
                                                                                             Piše: Mićo Sviličić

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!