Predsjednik RH Ivo Josipović u Komiži - 2. dio

Kakva je bila kava s predsjednikom u Komiži? 
Na štekatu Ribljeg restorana: predsjednik Ivo Josipović i pratnja, zatim - nekolicina domaćih uglednika. Među njima: pravomoćno osuđeni zbog uskrate prava na rad, optuženik zbog gospodarskog kriminala, neplatiša gradskih prihoda, dužnosnica zatečena u sukobu interesa itd. Možda ih je predsjednik RH Ivo Josipović poučio da su na krivom putu. Možda. A možda se takvi i inače guraju oko njega i u drugim mjestima.
"Pozivamo sve građane da nam se pridruže" - stajalo je u apelima komiške vlasti. ALI... Ushit građana zbog dolaska predsjednika Josipovića ipak je - izostao. Oko njega se pučanstvo nije guralo.  Osim već nabrojanih odličnika. 
                                         
Mićo Sviličić

Slika govori višeod tisuću riječi!

P.S. Predsjednik IVO JOSIPOVIĆ u Komiži je bio dobro čuvan - od nezgodnih pitanja!
Vremena se mijenjaju ali ne i "dobri" STARI običaji iz bivšeg totalitarističkog sustava. Kada je, u onim vremenima, predsjednik Tito posjećivao Split, svi nepoćudni bili bi zatvarani na "sigurno" - u zatvor na Katalinića brigu ili u kućnom pritvoru. Za te radnje bile su ustrojene posebne službe "svijesnih" građana koji su bili pričuva SDB-a. 
Danas se to radi malo suptilnije pa se sve vijećnike pozvalo na kavicu s predsjednikom ALI - odvojeno od predsjednika. Zašto predsjednik Vijeća gosp. Vinko Sviličić nije pozvao vijećnike na 10 - minutno druženje s predsjednikom RH dr. Ivom Josipovićem npr. u gradsku vijećnicu? Umjesto pod birtiju državne tvrtke koja je prezadužena zbog nesavijesnog i nemarnog upravljanja ? 
Možda zbog toga što je sigurnosnim procjenama lokalnog "Komiteta" utvrđeno da bi vijećnici iz "stranke opasnih namjera" mogli postaviti neko nezgodno pitanje (npr. o sukobu interesa, diskriminaciji, gospodarskom kriminalu) koje bi mogle kompromitirati lokalnu vlast pred onim koji se deklarativno zauzima za novu pravednost.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!