Podizanje hrvatske zastave na Palagruži kao spomenik "evoluciji"

U ovom postu nećemo pisati o pojedincima koji su tijekom dva desetljeća višestranačja promijenili više stranaka nego li je prstiju na ruci, Uostalom takvi su zastranjivali do te mjere da su veličali čas Antu, čas Tita i višekratno demantirali i diskreditirali sami sebe. Ti su ipak sitne ribe.
Spomenut ćemo ribe najvećeg apetita.
U programu ovogodišnje Rote Palagružone, organizator je, između postalog najavio: Podizanje hrvatske zastave na Lanterni Palagruže.
Očigledno evolucija čini svoje i kod najvećih "predatora" pa takvima poklanjamo sliku barjaka na Komuni iz kolovoza 1990. godine.  Tada se, taj isti, sudeći po njegovim tadašnjim potezima, služio procijenama onih službi koje su se brinule da "Sava prije krene uzvodno nego li Hrvatska postane samostalna" (SDB, JNA, SKJ). S još nekoliko "junačina" pokušao je skinuti hrvatski barjak s Komune nazivajući ga i - kičom.
Evolucija čini svoje: 1990. - kič, 2012. - sredstvo za osobnu djelatnost
Nedvojbeno je na čijoj je strani te davne 1990. godine bio intelektualac kojem je zasmetao hrvatski barjak na Komuni. Nedvojbeno je na čijoj je strani bio i 1992. (kada je JNA otišla s Visa) kada se s još nekolicinom tzv. intelektualaca zalagao za Vis bez vojske ("Vis - zona mira") što je značilo: Vis bez hrvatske vojske. Također je nedvojbeno i kakvu svrhu danas ima podizanje barjaka na Lanterni Palagruže.  Uvijek je ista svrha: vlastiti interes i promocija!  Tako je i naša hrvatska zastava evoluirala od "kiča "(i pokušaja skidanja) do svečanog podizanja na lanterni Palagruže.
Član iste familije šarao je lijevo i desno (zajedno sa svojom strankom) i na "radost" hrvatskih ribara došao do svoga vrha za vrijeme vladavine Ive Sanadera i Jadranke Kosor.
Aktivno je pratio ovogodišnje izbore u HDZ-u pa ga je "Slobodna Dalmacija" zatekla gdje podržava kandidata kojemu se imputira ni više ni manje nego - posjet grobu ustaškog poglavnika Ante Pavelića u Madridu. Ne osuđujujemo dr. Kujundžića zbog posjeta Pavelićevu grobu jer bi tada morali spočitati svakome tko je posjećivao grob krvnika Josipa Broza Tita na Dedinju. Samo podsjećamo dokle seže evolucija kod komiških predatora.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!