Predsjednik RH Ivo Josipović u Komiži - 3. dio: Predsjednik pomaže privodenju svrsi bivših vojarni!


Kao što je bivši predsjednik Stipe Mesić za vrijeme svojih posjeta Gradu Komiži otvarao virtualne ambulante, tako i aktualni predsjednik dr. Ivo Josipović brine o privođenju namjeni bivših vojnih objekata koji su, ne samo već davno ustupljeni Gradu Komiži, već su se oko njih zbivale razne aktivnosti - od "beznačajnih" sukoba interesa, preko nenamjenskog trošenja proračunskog novca, do kriminala u nadležnosti Interpola.
Evo i transkripata središnjeg Dnevnika HRT-a 27.5.2012.:
Predsjednik RH Ivo Josipović: „Vrlo je važno da onu infrastrukturu, vojnu infrastrukturu, koja je ostala, privedemo u pravilu turističkoj svrsi i ja se nadam da ćemo ubrzat taj postupak. Znamo da predugo već to traje.“
Spiker: "Grad se napokon dočepao dijela napuštenih nekretnina vojarne Ravno i imovine bivše JNA u samom središtu Komiže."
Gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević: „Planovi su veliki. Mogu najavit evo u dijelu jedne vojne zone da krećemo sa izgradnjom POS-ovih stanova. Također smo predvidjeli lokaciju za gradnju doma umirovljenika te tražimo investitora i za taj projekt“.

A KAKO STVARI STOJE?
Prije 14 godina Republika Hrvatska je dala Gradu Komiži u vlasništvo vojarnu Rogači u samom središtu Komiže. Teku već 4 mandata (2 gradonačelnika Vicka Mardešića i 2 gradonačelnice Tonke Ivčević) a vojarna je i nadalje - "magaza", deponij i sezonsko parkiralište. Ništa od turističke svrhe.
Vojarna Ravno je vraćena prije 10 godina i u međuvremenu je bez natječaja ustupljena češkom građaninu. Projekt je stao, novac je nestao a Gradu je ostala donirana oprema - za preradu ribe?! Vlast (koja je sklapala dogovore sa investitorom) prijavila je nepoznatog (?!) počinitelja i predmet je u nadležnosti Državnog odvjetništva i Interpola.
U Vojarni Rogači gradonačelnica Tonka Ivčević najavljuje izgradnju POS-ovih stanova koji su je, prije 3 godine, "natjerali" u SUKOB INTERESA. Najavljuje i gradnju Doma umirovljenika i traži investitora (?!). Pa upravo je novac za taj projekt nenamjenski potrošen u vrijeme vladavine bivšeg gradonačelnika a njenog aktualnog zamjenika. 
Ako je Stipe Mesić otvarao virtalne ambulante, što je prilikom svog posjeta otvorio Ivo Josipović? Virtualne hotele, stanove, staračke domove ili tek - prodavaonicu predizborne magle pred lokalne izbore?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!