Koncert povodom 20. obljetnice odlaska okupatorske JNA s otoka Visa

Dok je bilo izgledno da će HRT upriličiti koncert povodom odlaska okupatorske srbočetničke JNA s Visa, domaći izvođači s Visa bili su stavljeni po strani ili "u rezervu". Kad je HRT odustao, dobri su bili i domaći. Klape, mandoline i plesovi. Za svakog ponešto u viškoj Batariji. Za razliku od Grada Visa, koji je barem organizirao koncert, u Komiži je organizirana "kavica s predsjednikom" na štekatu firme koja je "uspjela" postići dug 4 puta veći od svoje vrijednosti. 
O govoru predsjednika RH dr. Ive Josipovića u Bateriji bilo bi bolje ništa posebno ne napisati. Jer ništa posebno nije ni rekao. Možda tek da je za njega JNA prestala biti narodna u Domovinskom ratu 1991. godine? A kome je služila do tada, za vrijeme polustoljetnog tamnovanja hrvatskog naroda u komunističkoj Jugoslaviji? Samo protunarodnom režimu iz kojega i sam Josipović vuče korijene!
Za "bolje sutra" otoku Visu, viški gradonačelnik Ivo Radica traži bivše vojne objekte. Prije 18 godina Ministarstvo obrane ih je ustupilo lokalnoj zajednici. A koliko su ti objekti u međuvremenu privedeni svrsi? Komiška gradonačelnica Tonka Ivčević traži potporu za gradnju novog "Obrovca" - ribarske luke. Sve se to već čulo i zna se da od toga nema ništa. Ali, mora se nešto reći i kad se nema što reći. 
Kad nema HRT-a, dobri su i domaći
 Piše: Mićo Sviličić

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!