Otklanjanje nepravilnosti i nezakonitosti u Izmjenama Plana o trošku poreznih obveznika

Već je pisano o tome kako je komiška vlast naručila Izmjene i dopune Prostornog plana Grada Komiže
Umjesto «korekcija granica građevinskog područja (iznad «Neptuna», meterološka postaja, Baškot»), tvrtka "Urban design" d.o.o. iz Zagreba označila je i ucrtala NOVA građevna područja na području naselja Podhumlje.
Kako vlast (usprkos iskazanom nezadovoljstvu građana tijekom javne rasprave) nije bila spremna odstupiti od svog "uradka", uslijedila je prijava HDZ-a - Urbanističkoj inspekciji ali i nekim drugim državnim tijelima.
NALAZ Urbanističke inspekcije potpuno je potvrdio sumnje iz prijave a osobito one da su pojedinci (između ostalih, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Sviličić) došli do proširenja svojih građ. područja "preko reda".
Sve možete pročitati na postu: Feljton: TKO JE PROTIV KOMIŽE? (2. dio) Izmjene i dopune Prostornog plana Grada Komiže od 28. ožujka 2012. http://komiza-hdz.blogspot.com/2012/03/feljton-tko-je-protiv-komize-2-dio.html

TKO BI TREBAO PLATITI DODATNE TROŠKOVE? 
IZRAĐIVAČ ILI NARUČITELJ? 
Postupajući po nalogu Urbanističke inspekcije, sada treba otkloniti nepravilnosti i nezakonitosti (kojih je bilo!) po cijeni od novih 43.146,33 kuna. Prava sitnica!
Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Komiže rečeno je da je izrađivač krivac što je Plan "pao" kod Urbanističke inspekcije. Pa zbog čega se onda ispravak ne radi o trošku izrađivača, dakle besplatno? 
Svi znamo zašto! Jer je tvrtka "Urban design" d.o.o. iz Zagreba postupala striktno po nalogu naručitelja - komiške izvršne vlasti.
Sada njihove dodatne "poslove", nakon potvrđenih nepravilnosti i nezakonitosti, plaćaju (kao i uvijek) - građani Komiže! Nazdravlje! 
Evo i postupka "nabave", objavljenog u "Službenom glasniku Grada Komiže"br. 2/12.


Napisao: Mićo Sviličić

Primjedbe

  1. Svatko zna tko najviše boravi u Zagrebu i kod "Urban designa" "crta" Izmjene i dopune Prostornog plana po mjeri svoje familijarno-političke interesne skupine. Red je da ta osoba iz svoga džepa plati novi trošak jer ga je nesavijesnim radom sama i napravila! Isti je slučaj i sa UPU naselja Komiža gdje je ista osoba, usprkos što su se i Vijeće i radno tijelo odlučili na kompromise, ostala na svom stavu da treba stvoriti komiški Manhattan za odabrane a ostale gurnuti u zelenilo i ograničiti im gradnju. Vidjet ćete koliko "Urbos" nabiti račun za dodatne radove na UPU naselja Komiža.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!