SKANDALOZNO: Inspektori navalili na - težaka!

Nakon dugotrajne suše, viški težaci su jedva dočekali jematvu kako bi spasili barem nešto uroda. Nakon suše dočekala ih je još jedna nepogoda! 
Nakon suše stigle i druge "nepogode"

Prenosimo istinit slučaj: 80-godišnjeg težaka iz Visa "posjetili" su inspektori kako bi spriječili "rad na crno" njegove rodbine i prijatelja. "Revni" inspektori izvadili su zapisnike i obavili svoj posao na sramotu zakonodavca, svoju osobnu sramotu ali i sramotu otočke lokalne samouprave!
Zašto i lokalne samouprave? - zapitat ćete se. Zato jer je u turističkoj sezoni 2011. "ispušteno" na stotine tisuća kuna utajenog poreza i doprinosa na ime rada na crno u turizmu, ugostiteljstvu i djelatnostima koje se održavaju sezonom! 
Primjerice, treba se zapitati: Koliko su Republika Hrvatska i Grad Komiža (s iznadprosječnom nezaposlenošću) uprihodili od iznajmljivača "na crno", organiziranja party-a za tzv. "Šveđane", a koliko od održavanja tzv. ljetne baletne škole.
"Odmorite se plešući" moto je ljetne baletne škole u Komiži, koja se ove godine održava od 6. do 20. kolovoza u Komiži na otoku Visu. Ova međunarodna profesionalna škola prošle je godine okupila čak 130 plesača. Pisali smo o tome prošle godine.
Ovogodišnja škola traje dva tjedna, no može se upisati i samo jedan. Prvi tjedan je onaj od 06. do 13. kolovoza, a drugi od 13. do 20. kolovoza. Preporučuje se pohađanje oba tjedna, no ono nije nužno. Važna karakteristika ove škole je rad s pedagozima koji izvrsno poznaju balet, a ističe se da pravi ples nije onaj na TV-u nego u kazalištu.
Cijena škole uključuje nastavu, upis, smještaj u hotelu i osiguranje - za jedan tjedan iznosi 800 eura, a za dva tjedna 1100 eura. Možete upisati i samo satove plesa, gdje jedan tjedan košta 450 eura, a dva tjedna 700 eura. Posebni popusti odobravaju se profesorima plesa koji prate određeni broj polaznika.
Ovo je objavljeno internet stranici http://www.balet.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=101:baletna-kola-komia-2011&catid=16:festivali&Itemid=27 !
Koliko poreza i dprinosa ostavljaju u RH baletni pedagozi?

Koliko je poreza i doprinosa naplaćeno obavljanjem ove djelatnosti u srcu sezone? Vjerujemo da bi baletni pedagozi koji redom dolaze iz EU platili svoje obveze kad bi se netko "sjetio" ponuditi im uplatnice. 
Ali... što je lokalna samouprava poduzela da bi se obveze  naplatile? Ništa, ispada da je držala "stražu". 
A inspektori? Ništa. Navalili su na težaka, njegovu rodbinu i prijatelje dok spašavaju urod nakon dugotrajne suše!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!