Rera, od Neptuna do Europe!

Pitate se što je Rera? I zašto o Reri pišemo baš na blogu komiškog HDZ-a? Stari se sjećaju stare ferate koja je preko Klisa vozila od Splita do Sinja. Ali ova ferata o kojoj pišemo je nova, moderna, vozi 300 na sat i vodi u bolju europsku budućnost. Ta Rera vam je Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije! 
Slike sa Seminara još nisu stigle.
Čekamo Agitpropa. Koristimo se onima iz arhive;
Tonči Božanić (u sredini). Njegovi koalicijski partneri Edo Bogdanović (HNS)
i Tonka Ivčević (SDP) valjda čekaju Tončija koji je ovdje bio zauzet poslom.
Prije desetak dana Rera se u Komiži predstavila na jednom seminaru u Galeriji Mardešić i, ako niste bili, ne znate što ste propustili. I Komižani u Reri imaju svoga aduta. 
Tonči Božanić, privrednik, političar i patron svih hrvatskih ribara (na braniku Domovine i gospodarskog pojasa) imao je izlaganje. O kome, o čemu? O Sustavu gospodarenja morskim otpadom, jer tko to ima više iskustva u tim stvarima od njega? Sjetite se kaveza za uzgoj tuna koje je 2002. namjeravao "instalirati" u komiškoj uvali. 
Izdvajamo iz "Večernjeg lista" od 27.7.2002.- tekst "Komižani zbog tuna traže referendum":
"Mardešića ljuti pitanje je li budućnost Komiže u turizmu ili u uzgoju tuna. Tvrdi da to može zajedno, a s njegovim stavom slaže se i Tonći Božanić, predsjednik Ceha ribara Hrvatske i jedan od suvlasnika tvornice za preradu ribe u Komiži "Neptun", koja je pokrenula postupak za dobivanja koncesije".... http://www.vecernji.hr/hrvatska/komizani-zbog-tuna-traze-referendum-720296,: 

Ruralni razvoj je protutnjao - Neptunom
Predvođen svojim poduzetnim vlasnicima, Neptun je završio u stečaju, radnici na burzi a proizvodni pogon u Srbiji (Niš). Podsjećamo, tko je zabadao čavle u lijes zadnje komiške tvornice za preradu ribe: 
a zatim i 
pa i
Nakon ovog "uspjeha" slijedio je uspon kao plod političke trgovine HSS-a sa HDZ-om Ive Sanadera: Tonči Božanić stigao je do resornog ministarstva gdje se pokazao u punom sjaju:
Oduševio je ribare ustrajnim zalaganjem za gospodarski pojas ili vam ga ZERP.
Nakon zadnjih lokalnih izbora, Tonči Božanić je ostao "dosljedan" - sebi. U Splitu trguje s Kerumom, a zatim obojica zajedno trguju s Županijskim HDZ-om.  
Istovremeno u Gradu Komiži i nadalje je sa svojim tradicionalnim političkim partnerima - SDP-om i HNS-om!

Najbolje od ove trgovine izvlače, naravno, Komižani jer se Tonči Božanić, kao vrsni stručnjak za razvoj, smjestio u Reri. Tamo vam je svima na raspolaganju.

Tonči Božanić, Voditelj Odjela za ruralni razvoj
Tel. +385 21 420 300



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!