Modra špilja d.d. u stečaju: Pitanje stečajnom upravitelju IVI BUĆANU

Ivo Bućan je stečajni upravitelj "Modre špilje" d.d.
Stečajni upravitelj zastupa dužnika, a ako stečajni dužnik nastavlja poslovati tijekom stečajnoga postupka, poslovanje vodi stečajni upravitelj. Stečajni upravitelj je u svom djelovanju dužan postupati savjesno i uredno. Rad stečajnoga upravitelja nadziru stečajni sudac, odbor vjerovnika i skupština vjerovnika, koji su ovlašteni u svako doba zatražiti obavijesti ili izvješća o stanju stvari i vođenju poslova. Ako stečajni upravitelj ne postupi po nalogu stečajnog suca za poduzimanje neke od radnji iz članka 25. Stečajnog zakona, stečajni sudac ga može novčano kazniti ili razriješiti dužnosti i imenovati novog stečajnog upravitelja. Odgovornosti i razrješenje stečajnog upravitelja opisani su u čl. 28. odnosno 27. Stečajnog zakona. Stečajni upravitelj dužan je po završetku svoje dužnosti položiti račun vjerovnicima te ima pravo na nagradu za svoj rad te na naknadu stvarnih troškova.     (detaljnije: Stečajni zakon (NN 44/96)

Dakle nema više Skupštine društva, Nadzornog odbora ni DIREKTORA! Uostalom, oni su ili zbog neznanja, ili zbog nesavjesnog rada ili možda NAMJERNO, "Modru špilju" d.d. - odveli u STEČAJ!
S danom 1. studenoga 2014. godine radnici "Modre špilje" d.d. su, nakon otkaznog roka, morali otići na burzu rada, ali ih je stečajni upravitelj zadržao na poslu uz 70 posto dosadašnje plaće. Pohvalno od gosp. Bućana ALI mu ipak moramo javno postaviti pitanje:
Dajete li dosadašnjem direktoru (po zvanju konobaru) 70 posto plaće konobara, ili direktora?
Ukoliko je istina da ste ga postavili za svoga SAVJETNIKA, tada se dade zaključiti da i Vi uviđate njegove "zasluge" i njegov rad koji je, podsjećamo, bio "plodonosan". Takav potez je zasigurno opravdan, gledajući iz perspektive bivšeg direktora, državne vlasti Kukuriku koalicije i lokalne vlasti "ko-ko-da" koalicije čiji je dionik i "zaslužnik" dosadašnji direktor "Modre špilje". Vjerujte, sadašnja državna vlast neće još dugo a onda će zbog "Modre špilje" trebati položiti račune, ne samo stečajnom sucu i vjerovnicima...

Primjedbe

  1. Zanima me ovo:
    "ko-ko-da"
    je l' se misli na kokodakanje lokalne vlasti?
    Tu se vjerojatno misli i na bivšeg direktora da kokodače.?

    - Ali ne - rekao mi je jedan poznanik - bivši direktor ne može kokodakat,
    on je imao "čast" i gledati i slušati kokodakanje iz peći štednjaka -
    jer živa pečena koka sa perjem - najbolje kokodače.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko-ko-da se može protumačiti dvosmisleno. Ovo o pećnici, ako je istinito, samo pokazuje zločinački karakter kao i slučaj žive kokoši ubačene u hladnjak.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!