A gdje su brodske, trajektne i brzobrodske veze s Komižom?

Prije 30 godina, politički prednici komiške gradonačelnice Tonke Ivčević (vrhuška tadašnje Skupštine Općine Vis i Općinskog komiteta SKJ, otprilike su ovako Komižanima obrazložili ukidanje trajektne linije Split-Vis-Komiža:
"Drugovi, uskoro ćemo uz pomoć naših drugova iz JNA i šire društvene zajednice da dovršimo cestu Vis - Komiža. Trajekt više neće trebati da plovi do Komiže nego samo do Visa. Svaki dan će jedan kamion "Dalme" da bude u trajektu kako bi drugovi iz Komiže mogli da trasportuju svoje potrepštine, namještaj i slično od Visa do Komiže."
Trajekt "Vis" je plovio do Komiže a onda je Općinski Komitet SKJ rekao svoje
Obećanje, ludom radovanje. Komiža je ostala bez trajekta, Dalmin kamion nikada nije obavio partijsku dužnost a sada komiška vlast brani drugi Kronštat i vezu Visa sa Splitom. Živio im drug Tito!
Umjesto da brine o direktnom povezivanju Komiže sa Splitom i svijetom, komiška gradonačelnica "Sarcem za Komižu" je na braniku brzobrodske linije od Visa do Splita. http://vis-kut.blogspot.com/2013/08/opet-ugrozena-direktna-brzobrodska.html a njena družica (iz istog partijskog okruženja) na portalu piše esej protiv biskupa Slobodana Štambuka jer, očito, smatra da u Komiži vlada kolektivna amnezija pa se već zaboravilo da su upravo njihovi pređi ostavili Komižu bez direktne veze sa svijetom. O ukidanju trajektne veze do Komiže početkom 80-tih godina prošlog stoljeća odlučile su tadašnje "subjektivne snage", a ne "neprijateljske snage klera! (kako su u to vrijeme u Procjenama Komiteta ONO i DSZ nazivali predstavnike Crkve). 
Drage drugarice, ne napadajte biskupa Štambuka jer su Komižanima još prije 30 godina kašu zakuhali Vaši partijski "biskupi"! 
Stigao je ferragosto i Komižani još čekaju direktnu katamaransku liniju s Pescarom (http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/211351/Default.aspx i masovniji dolazak talijanskih turista. Umjesto njih Komižom šetaju političari poput "omiljenog" ministra Slavka Linića (koji možda riješava direktne brodske veze Komiže ali mi to još ne smijemo znati, jer "bi sve minirali"). Šetaju, odnosno teturaju i pijani "Šveđani" koji odabranim pojedincima u Komiži donose dobit a ostalima "nuspojave".
Mašalah!

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!