Zorane Milanoviću, u Komiži je hrvatska Kalifornija!

Dok hrvatskoj javnosti dijeli pouke  kako će on i njegova Vlada Hrvatsku izvući iz krize, trebalo bi premijera Zorana Milanovića upitati: Zna li kako po tom pitanju (izvlačenja iz krize) "participiraju" dužnosnici njegovog SDP-a, štoviše, SDP-ovi saborski  zastupnici? 
"Sve ovisi o nama, ne o rejting agencijama, ne o sindikatima, ne o Beogradu ili Pešti, nego o nama. Vlada je najodgovornija!" - rekao je Milanović
Komiža: Nema krize! 
Evo mu komiškog primjera:
Najveći "realizirani" projekt SDP-ove gradonačelnice i saborske zastupnice Tonke Ivčević - izgradnja broda "Sveti Salvestar" za održavanje državne linije Komiža - Biševo - završio je neslavno. Gradnja ovog 14,8 m dugog broda je započeta još 2008. godine. Liniju je preuzeo u lipnju ove godine a od rujna je  vezan jer ne jamči sigurnost putnicima. Brodar Nautički centar d.o.o. Komiža (i Grad Komiža) je opterećen hipotekarnim kreditom, a stanovnici Biševa voze se zamjenskim brodom koji ne može ispuniti uvjete za održavanje državne linije. 685 tisuća kuna "bacila" je Republika Hrvatska za ovaj izlet komiške SDP-ove vlasti u sferu brodogradnje. Prava sitnica!  Doslovce bacila jer je riječ o propaloj investiciji. Negativne posljedice ove SDP-ove investicije vidi svaki Komižanin a je li itko imao koristi, tek će se saznati.
Sv. Salvestar - uludo bačenih 685 tisuća kuna državnog novca! 

Veliki "planovi" SDP-ove gradonačelnice i saborske zastupnice Tonke Ivčević su izrada prostorno-planske dokumentacije (UPU naselja Komiža, UPU naselja Podhumlje) a svi su već 2 godine "na ledu" nakon nadzora Urbanističke inspekcije. Tijekom zadnje 4 godine za izradu ovih planova "od općeg interesa" izvučeno je milijun i 100 tisuća kuna, većinom iz državnog proračuna. Prava sitnica! Kad se tome još naglasi kako je zastoj uslijedio jer su korist od izrade trebali imati - samo odabrani, oni koji su stalno"malo veći" od ostalih građana Komiže. 
Preko milijun kuna potrošeno je za urbanističke planove krojene po mjeri nekolicine odabranih! 
Na lokaciji Dragomir Komik, poznatoj viškoj vjetrometini, komiška vlast je planirala gradnju helidroma. Koliko je proračunskog novca potrošeno za izradu projekta helidroma i pristupne ceste? 

Koliko je novca iz državnog proračuna potrošeno za sanaciju podlagališta otpada Šćeće? Što je učinjeno osim što je stvoreno novo smeće u vidu projektne dokumentacije?


Na kraju, najveći planirani projekt - Ribarska luka u Komiži. Nakon što su već milijuni kuna potrošeni za izradu papirologije (koja danas trpi uistinu sve i svašta pa i luku na meti garbina!),  komiška vlast niti ne razmišlja o tome što nosi pad kreditnog rejtinga RH i tzv. "smeću". Ona očekuje da će joj Milanovićeva Vlada "iskeširati" veći dio za gradnju prve faze u iznosu od 41,6 milijuna kuna (ukupna planirana vrijednost ove investicije, nazvane komiški "Obrovac" bila bi 165 milijuna kuna!). Još jednom: Prava sitnica! 
Milijune državnih kuna već je progutala dokumentacija a do realizacije slijedi tek par "malih prepreka", pronalazak novca iz državnog proračuna, pronalazak inozemnih ulagača, i - garbin!

Za ovaj "realizirani" i sve nedovršene projekte/planove već je, bez vidljivih pozitivnih rezultata, potrošen značajan proračunski novac RH. A sve ovakve "investicije" nismo nabrojali! Kad se pogleda svrhovitost, ne stječe se dojam da je Republika Hrvatska u krizi, recesiji ili da joj je kreditni rejting na razini "smeća". Dapače! 
Komiža je SDP-ova zemlja Dembelija ili ogledni primjer bacanja proračunskog novca RH. Ako smo u krivu, prepuštamo premijeru Zoranu Milanoviću da sam upiše opravdanost ovih projekata:
1) gradnja m/b Sveti Salvestar ________
2) izrada urbanističkih planova u Gradu Komiži _____
3) sanacija smetlišta Šćeće _______
4) gradnja helidroma Dragomir Komik______ 
5) gradnja Ribarske luke u Komiži ________________
Može u kn, a može u Eurima!  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!