Ima se, mere se! Predsjedniku Vijeća 6 tisuća kuna po sjednici!


Štedi se na "špinu" a toči na "tapun": "Bogata" Komiža plaća "radne poslove" predsjednika Gradskog vijeća! "Za još boju Komižu!" - najavili su 2009. godine  
Prije godinu dana, na prijedlog gradonačelnice Tonke Ivčević, određena je stalna mjesečna naknada predsjedniku Gradskog vijeća, inače njenom koalicijskom partneru u komiškom "parlamentu"; Vinku Sviličiću (HSS) u iznosu od 1.500 kuna mjesečno. 
O tome smo pisali prije godinu dana, 24. prosinca 2011., u postu "Mala vam je mirovina? Morate znati trgovati svojim (vijećničkim) glasom!" http://komiza-hdz.blogspot.com/2011/12/mala-vam-je-mirovina-morate-znati.html
Novi izdatak od cca 30.000 kuna godišnje, gradonačelnica Tonka Ivčević tada je pravdala  sljedećim obrazloženjem: 

Ne znamo na koje je to "povećane radne poslove" predsjednika G.v. u tom "narednom periodu" mislila Tonka Ivčević, ali od "radnih poslova", vijećnici i građani Komiže su se nadali barem redovitijem sazivanju sjednica Gradskog vijeća. 
Nažalost, statistika je utvrdila suprotno jer je, nakon utvrđivanja stalne naknade predsjedniku Gradskog vijeća, drastično pala učestalost održavanja sjednica.
U ovomu mandatu pod radnim naslovom "Još boja Komiža", razmak između dvije sjednice Gradskog vijeća popeo se sa 23 dana (u drugoj polovici 2009.) na čitavih 73 dana u ovoj godini, što se vidi iz tablice: 

vremensko razdoblje
broj održanih sjednica
razmak između sjednica (u danima)
VII.-XII. 2009
8
23
2010
11
33
2011
8
46
2012
5
73

Cijena sjednice Gradskog vijeća u 2012. godini 
Za svaku održanu sjednicu u 2012. godini, građani Komiže  moraju izdvojiti preko 8.000 kuna i to:
za brutto naknadu predsjednika Gradskog vijeća - 6.000 kuna  (!?)
za brutto naknade preostalih 10 vijećnika zajedno - 2.412,40 kuna  (pod uvjetom da svi i dođu na sjednicu).
Bilo kako bilo, gradonačelnica Tonka Ivčević se pobrinula da Komiža ne bude baš po svemu pri dnu. Naime, po naknadi predsjednika Gradskog vijeća (po sjednici) sada je pri vrhu u Republici Hrvatskoj! 
Toliko o "radnim poslovima" predsjednika Gradskog vijeća Grada Komiže.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!