Gala koncert na komiški način

Pred božićne blagdane u Komiži je upriličen Božićni gala koncert Gradskog zbora Brodosplit iz Splita. Sve je u nastupu Brodosplita bilo na očekivanoj razini jednog od najboljih hrvatskih zborova: i odabrani repertoar, i izvedbe, i solo dionice. 
Jedino se domaćin, onaj koji je plakatom pozvao svoje sugrađane  na "gala - koncert, a riječ je dakako o onima koji zastupaju Grad Komižu, svojski potrudio da, još jednom svoje sugrađane vrati u komišku stvarnost. Ako pojam "gala" ima imalo veze s pojmom galantan (franc., otmjen, udvoran, darežljiv, uglađen), tada su potezi organizatora bili sve samo ne galantni. Na "osobit" je način vođena konferansa, "prigodno" se uklopila  zahvala gradonačelnice pa i jedan izvanprotokolarni govor "isprid Poja"... I "gošće" ovoga koncerta, klapa "Gusarica", na svoj su se način uklopile u komišku "galantnost", jer su, usprokos dokazanoj kvaliteti i svom bogatom repertoaru, komiški kulturni amaterizam prezentirale nepoznatim "božićnim" pjesmama "Ruko moja što si takla" i "Sušna zikva na škoju" a zatim su, uz glasovirsku pratnju (?!¨), "dale lekciju" renomiranom zboru ponavljanjem skladbe "Adeste Fidelis". 
Ako smo, bar na tren, zaboravili tužnu komišku i hrvatsku stvarnost i, na krilima sjajne izvedbe zbora  "Bodosplit", pomislili da smo negdje drugdje, ubrzo smo vraćeni natrag. Umjesto, vrhunskog  rada maestra Vlade Sunka i istinskog božićnog ugođaja, publika se, očito, trebala pokloniti  "organizatorskim sposobnostima" jedne vrlo loše lokalne vlasti koja se skrila iza organizacije Gala koncerta. 
Gradski zbor "Brodosplit"

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!