Sv. Silvestar - jesu li USKOK i Državno odvjetništvo stvarno nadležne "vezane institucije"?

Na Svetog Mikulu, o kome, o čemu? O Sv. Salvestru! 
Ne o svecu i papi, zaštitniku otoka Biševa, već o brodu čijim "uspjesima" svjedočimo od samoga početka - kada ga je samovoljna komiška vlast odlučila graditi (sredstvima kredita uz jamstvo hipotekom nad Spomen domom), do dana današnjega.
Na zadnjoj sjednici komiškog Gradskog vijeća "pod razno" je priloženo izvješće Brigite Fiamengo,  direktorice Nautičkog centra d.o.o. Komiža. Sve je u izvješću lijepo posloženo, jedino su ostala otvorena neka pitanja:

TAJNE "JAVNE NABAVE" 
Do daljnjega su nedostupni Zapisnici iz kojih bi se i naši vijećnici (kao izabrani predstavnici građana Komiže) a zatim i šira javnost mogli upoznati sa svim podatcima a osobito IMENIMA i PREZIMENIMA  pojedinaca koji su, u ime Nautičkog centra, odlučivali o izboru dotičnog brodograditelja? Proizlazi da su javne nabave, nečijom samovoljom, postale zaogrnute velom tajne! 

STVARNI TROŠKOVI NEISPRAVNOG BRODA
Koliko iznose dodatni troškovi zbog isporuke "kilavog" broda? Koliko iznose troškovi zamjenskog broda? Koliko iznose troškovi sudskih vještaka? Koliko iznose troškovi zastupanja Odvjetničkog ureda? 

SVE PO ZAKONU ?
Direktorica je u svome izvješću napisala: "Važno je naglasiti kako su sve poduzete aktivnosti, bilo da je riječ o angažmanu zamjenskog broda ili pak daljnjem tijeku pregovora sa brodograditeljem i vezanim institucijama, poduzete isključivo uz prethodne konzultacije i suglasnost Skupštine i Nadzornog odbora društva".
Na samoj sjednici direktorica je rekla kako je iz dokumentacije vidljivo da je od samoga početka gradnje broda sve bilo "po zakonu" i da je sve nadzirala Skupština. Također je spomenut i iznos od 2 milijuna koliko se može dobiti prodajom broda...
Kad smo kod Skupštine Nautičkog centra, tada podsjećamo direktoricu (koja je na toj dužnosti od lipnja ove godine) kako je taj časni skup Skupštine sve do kolovoza 2011. godine činio samo 1 član - gradonačelnica Tonka Ivčević. 
Pošto nismo jaki ekonomisti, poput onih koji su upravljali investicijom,  trebalo bi nama i javnosti rastumačiti: TKO će namiriti razliku IZGUBLJENOG novca koji bi (u slučaju prodaje broda) iznosio "pravu sitnicu" - od cca pola miljuna kuna (po izvješću direktorice) do možda više od milijun kuna (kada se izračunaju svi troškovi koji su narasli zbog nečije nesposobnosti ili, ne daj Bože, zbog možda nečeg još goreg!)?  

TKO KOGA ZA ŠTO DRŽI?
Dok se troškovi gomilaju, i nadalje se oteže s prisilnom naplatom - sredstvom kojim bi posegnuo svaki pošteni naručitelj (neispravnog) broda. Zbog čega?  Odmah se nameće i sljedeće pitanje: Ukoliko vodstvo Nautičkog centra i Grada Komiže "drži" brodograditelja "zadužnicama" i "ugovorenim" penalima", za "što" ili "koju stvar" drži brodograditelj Nuić ovu družinu koja je od samoga početka "sve po zakonu" upravljala investicijom?
Direktorica je u svome izvješću, spomenula izraz "vezane institucije" a mi i većina građana Komiže smatramo da je krajnje vrijeme da se u aferu "Sv. Salvestar" konačno uključe i još neke "vezane institucije"!
"Ponosna" flota Nautičkog centra d.o.o. Komiža na dan 2. prosinca 2012.
"...On ide svakako... jer smo stalno u dobrim odnosima s registrom...!"

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!