Koliko nas godišnje košta Edo Bogdanović?

Prije malo više od dvije godine Edo Bogdanović, vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Komiže, dao si je truda i izračunao kako "nas" komunalni redar košta 70 tisuća kuna godišnje. 
Problem velikih troškova komunalnog redara ubrzo je riješila moralno-zakonodavna vertikala našega Grada - gradonačelnica Tonka Ivčević (SDP) ukinuvši "problematično" radno mjesto. Činjenice da i zadnje hrvatsko selo ne može zakonito funkcionirati bez redara i da su čak 2 ministarstva o tome dala svoje mišljenje a Upravna inspekcija uputila i nalog, Tonku Ivčević nisu posebno uznemirile jer u "državi pravde" ona ima svog ministra uprave Arsena Bauka i tko njoj što može.
Na stranu komunalni redar. Uostalom, nakon 2 neuspješna natječaja za sezonskim komunalnim redarom, za tim radnim mjestom zadnjih dana najviše ima razlog cviliti Bogdanović  koji na trgu Škor traži mjesto za postavljanje štekata.

Menager "Modre špilje" d.d.
Na redu je naslovna tema: Koliko nas (Komižu ali i našu malu Domovinu) godišnje košta Edo Bogdanović?
Taj je najbolje plaćeni konobar u Republici Hrvatskoj jer, u "zemlji znanja" on obavlja dužnost direktora hotelske kuće?! Voljom eksperta za komiški turizam Milivoja Bratinčevića, predsjednika NO "Modra špilja" d.d., za brutto plaću Ede Bogdanovića svaki mjesec treba izdvojiti između 17 i 19 tisuća kuna što godišnje iznosi oko 200 tisuća kuna. Bratinčević i ostali koji Bogdanovića drže za direktora pljuju u obraz (i diplomu) svakomu nezaposlenom visokoobrazovanom stanovniku Lijepe naše. 
A evo gdje su Bogdanović i Bratinčević odveli "Modru špilju" d.d.: Ukupni dugovi tvrtke su 72,17 milijuna kuna ili čitavih 3,83 puta veći od vrijednosti tvrtke!
Osim već navedene direktorske plaće, u godišnje koštanje Ede Bogdanovića treba uračunati i dug koji je tijekom 14-godišnjeg mandata "upucao" u komiško hotelsko-turističko poduzeće i podijeliti sa svakom godinom njegova "mandata".

Najam i izgubljena dobit na račun ex Restorana Bašta
Edo Bogdanović direktno košta Grad Komižu jer Grad, njegovom "zaslugom", danas plaća zakup za ex Restoran Bašta. Dotični je taj komiški objekt dao Državi za dug. Grad Komiža danas plaća Republici Hrvatskoj zakupninu objekta u iznosu od 34 tisuće kuna godišnje. 
Na ime izgubljene dobiti, jer je Grad mogao iznajmljivati, a ne plaćati najam za Baštu, Grad Komižu Edo Bogdanović  košta daljnjih 34 tisuće kuna godišnje.

Desetljeće "bez" Plažnog objekta 
Današnji "status" i stanje plažnog objekta na plaži Gospe Gusarice također je djelo Ede Bogdanovića. Lako je izračunati da je Grad, "Modra špilja" ili netko treći danas mogao na ime iznajmljivanja tog objekta dobijati barem 34 tisuće kuna godišnje. A što je s nematerijalnom štetom? Dovođenjem ronilaca i njihove opreme na gradsku plažu prije desetak godina, Edo Bogdanović i tadašnja gradska vlast, doveli su na 2. ploču tempiranu bombu a Komižanima i turistima dugoročno su uskratili (i još uskraćuju) atraktivan dio gradske plaže. Zašto tempiranu bombu? Dovoljno se prisjetiti nesreće na komiškom mulu kada je dvoje poljskih građana poginulo a jedna osoba teško ozljeđena.

Dodano 17.10.2014.
Danas nam se javio Vlasnik ronilačkog centra na kupalištu i iznio nam svoj stav i svoje argumente u svezi ovog dijela posta. Radi cjelovite informacije ostavljamo link na njegove komentare na našem Fejsu.
 https://www.facebook.com/hdz.komiza/posts/699924910085747?comment_id=700212970056941&offset=0&total_comments=12&notif_t=share_comment
                                             Uredništvo

"Zaslugom"  EDE BOGDANOVIĆA Komiža je puno desetljeće bez plažnog objekta!
Grad bez dobiti za Staru ambulantu
Objekt Stare ambulanta svake je godine mogao Gradu Komiži donijeti barem 34 tisuće kuna na ime najma. Zahvaljujući Edi Bogdanoviću ne donosi niti lipe. 

Tko je kriv za Bogdanovića na čelu "Modre špilje"? 
Za nestručno i štetno upravljanje komiškim ugostiteljsko-turističkim poduzećem nije kriv Bogdanović. Krivi su Bratinčević & comp.
Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Edo Bogdanović me napao riječima: "Vi pljujete po Modroj špilji!" 
Dragi naš Edo, po "Modroj špilji" pljuju svi oni koji tebe mogu držati u direktorskoj fotelji!

Što je s 276 tisuća kuna nestalih 1999. godine
iz TZ Grada Komiže?
Prije 13 godina Turistička zajednica Grada Komiže je oštećena za 276 tisuća kuna. Koliko to danas iznosi s kamatama? Jedan od okrivljenih bio je i Edo Bogdanović. Čitav mandat Vlade Ivice Račana nije se "talasalo" oko ovog slučaja da bi na kraju mandata bila podignula optužnica. Čitava 2 HDZ-ova mandata nisu bila dovoljna sudcima splitskog Suda da sazovu glavnu raspravu a kad je sazvana, potpisniku ovog posta stigle su prijetnje. Pravosuđe je bilo brzo pa je ta osoba brzo osuđena ali, na žalost, ne i naručitelj prijetnji.
U međuvremenu, koncem 2011. ponovno je u Hrvatskoj stigla na vlast lijeva koalicija. Je li sutkinja koja je godina čuvala spis u svom škafetu, konačno proglasila nevinim uvaženog člana HNS-a, nije mi poznato, ali me ne bi začudilo. Uostalom, tko u današnjoj "pravednoj" Hrvatskoj išta može uvaženom predsjedniku Podružnice HNS-a, stranke koju predvodi "moralna vertikala" HNS-a i hrvatske Vlade  Radimir Čačić?

"Poduzetnost" na trgu Škor
Zaista je teško izračunati koliko nas godišnje košta Edo Bogdanović. 
Aktivnosti ovog osebujnog direktora, lokalnog političara i obiteljskog poduzetnika i ubuduće će puniti ovaj blog jer na komiškom trgu Škor lokalna vlast demonstrira silu protiv jedne obitelji. U vrijeme kada ministri - članovi Bogdanovićeve stranke marširaju na gay-paradama i pružaju potpore manjinama, jedna obitelj se diskriminira i uskraćuje joj se pravo na rad zbog političke i nacionalne pripadnosti a sve s ciljem da uvaženi Bogdanović može dodatno popraviti svoj kućni budžet.  
    
                                             Piše: Mićo Sviličić, vijećnik 
                                        u Gradskom vijeću Grada Komiže


Primjedbe

  1. U ovom postu fali još lipih detalja jer je ovaj isti Edo Bogdanović visoko na listi POS-a. Ono sidiš u Gradskom vijeću i guraš program POS-a za vlastiti stan!!! Kako njemu nije dosta POS-ov stan, gura i parcelu na predjelu Draga gdje bi, radi njega, izgrađenost morala bit 60 posto, 3-4 etaže i ogradni zid od 3 metra (da ne provali sirotinja u eksluzivnu četvrt). U tom Manhatnu bili bi vile ili obiteljski hoteli (neka se nađe) a Komižani na drugim pozicijama mogli bi gradit potleušice i osiguravat O2 za Edota. Zato je UPU završio na popravnom kod Urb, inspekcije.Radi ovog ekskluzivnog kvarta, meteorološka stanica bi morala preselit na Lendavu. Stvarno Komižu puno košta Edo Bogdanović, puno više nego što njegov šef Čačić košta Hrvatsku.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!