U sjeni Rote Palagruzone - Komižanima poskupila autobusna karta za 25 posto

Produženi vikend u znaku je Putujućeg cirkusa Monty Pythona ili Rote Palagruzone tijekom kojeg će oni koji su jučer odveli u stečaj komišku riblju industruju danas slaviti ofalkonu gajetu i hrvatsko(?) ribarstvo.
Dosljedni svojoj nedosljednosti (ili već standardnom pragmatizmu) podignut će na Palagruži hrvatski barjak, onaj isti koji im je 1990. godine u tolikoj mjeri povrijedio osjećaje da su ga pokušavali doslovce strgnuti s Komune. 
Dok porezni obveznici Republike Hrvatske plaćaju Putujući cirkus Monty Pythona, u sjeni ove "manifestacije" komiška je vlast svoje građane "ošinula" po džepu novim poskupljenjem!
Putući cirkus Monty Pythona plaćaju Država, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Komiža a poslupljenje autobusne karte - građani Komiže!
 Autobusna karta na liniji Komiža-Vis poskupila je s 20 na 25 kuna ili ravno 25 posto! 
"Prava sitnica" za bogati komiški puk koji ima sve ali mu nedostaje malo zabave tipa Rota Plagruzona. Čitavih 25 kuna za nepunih 10 kilometara ili 50 kuna za povratnu kartu Komiža-Vis-Komiža za građane Komiže koji za svaku sitnicu moraju putovati u Vis koji je, zahvaljujući nebrizi komiške vlasti, postao glavni grad otoka Visa

Cijene autobusnih karata splitskog "Prometa" iznose:
Split - Omiš (21 km) ......................21,00 kn;
Split - Trogir (24 km) .....................21,00 kn;
Split - Dugi Rat (15 km) ................17,00 kn
Split - Kaštel Sućurac (10 km) .....13,00 kn
Poznavajući "socijalnu osjetljivost" komiške vlasti, mogli bi nam odgovoriti: Imate sreće što je izgrađena nova cesta jer bi vam starom cestom preko Polja cijena povratne karte bila 100 kn!
Saborska zastupnica Tonka Ivčević: Što je grad s autobusnom kartom ispod 25 kuna?
U postu "Izbor direktora sa slikom" od 27. travnja (http://komiza-hdz.blogspot.com/2012/04/izbor-direktora-sa-slikom.html) napisali smo i stojimo iza činjenice da zbog previsoke plaće direktorice "Vodovoda i odvodnje otoka Visa" potrošači plaćaju preskupu vodu. Također smo pisali kako je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević najavila povišicu plaće direktoru "Nautičkog centra" d.o.o. Komiža. Još ne znamo koliki je iznos te povišice, ali znamo da je poskupljenje autobusne karte na tragu već oprobanog recepta iz "Vodovoda i odvodnje otoka Visa".
Pratitelji našega bloga i nadalje će biti najbolje informirani. U radu komiške lokalne vlasti i nadalje ne vidimo nijednog dobrog poteza. S jedne strane propali planovi i projekti, a s druge strane guranje osobnih interesa pod krinkom općih interesa. I dok su predstavnici vlasti zaokupljeni "prvobitnom akumulacijom kapitala", običnim građanima poskupljenja i - svakodnevna putovanja u susjedni Vis.
Za još boju Komižu! - reći će naša draga vlast. SDI!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!