KONZUM u bivšem Domu JNA?

Dok veliki broj Komižana (zbog veće ponude i nižih cijena) svakodnevno odlazi u "spizu" u susjedni Grad Vis (gdje svoje prodajne centre imaju Kerum, Konzum i Studenac), mnogi potencijalni poslovni prostori u Komiži doslovce - zjape prazni. S jedne strane svjedočimo nedostatku vizije i programa a s druge strane sučeljeni smo s potpuno promašenim investicijama ali i neosjetljivosti komiške vlasti za osnovne potrebe svojih građana. 
Također, znamo za aktivnosti komiške vlasti na realiziranju projekta Komiže kao Ekomuzeja u kojem bi, očigledno, stalnim stanovnicima bile dodijeljene - uloge. Neki bi bili naši "kustosi" a neki tek živi izložci (eksponati). A treba se naglas zapitati: Imaju li i Komižani - "eksponati", svoja ljudska prava i potrebe?
Upravo su nas prava i potrebe naših građana navela na ispitivanje "pulsa" komiške javnosti o budućoj namjeni bivšeg Doma JNA.
Čak 81 posto onih s kojima smo razgovarali ne podržava inicijativu komiške vlasti da bivši Dom JNA postane Centar Ivana Vitića (ili, kako mi to stalno tvrdimo, još jedan u nizu komiških mrtvih kapitala). S druge strane, 75 posto ispitanika smatra da bivši Dom JNA treba dati na korištenje nekom od velikih trgovačkih lanaca (Kerum, Konzum, Lidl ili neki drugi) a naša simulacija je na tragu želja naših sugrađana.
KONZUM - uskoro u bivšem Domu JNA?


Primjedbe

  1. ''Čak 81 posto onih s kojima smo razgovarali ne podržava inicijativu komiške vlasti da bivši Dom JNA postane Centar Ivana Vitića (ili, kako mi to stalno tvrdimo, još jedan u nizu komiških mrtvih kapitala). S druge strane, 75 posto ispitanika smatra da bivši Dom JNA treba dati na korištenje nekom od velikih trgovačkih lanaca (Kerum, Konzum, Lidl ili neki drugi) a naša simulacija je na tragu želja naših sugrađana.''
    IDIOTI! NEMOZE SE SAMO TAKO SPOMENIK KULTURE PRETVORIT U NEKI TRGOVACKI LANAC, AKO VEC TOLIKO PATIMO OD KULTURE I TURIZMA NA OSNOVU TOGA, ONDA SE NAJMANJE TU TREBA NAPRAVIT NEKI SUGAVI KERUM ILI KONZUM. NEGO TREBA UCINITI CENTAR IVANA VITIĆA.

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimni dabog da do kraja života anoniman ostao.
    Sad mi nije jasno tko je po tebi idiot ovi hdz-ovci koji stvarno ovog puta istinu pišu ili stanovnici Komiže koji žele niže cjene namirnica u svome mistu.Največi idiot si očito ti koji ne shvačaš da Komižani moraju živit a za to im između ostalog uvjete treba stvarati i grad.Kultura,kultura,spomenik,spomenik,more,sunce,poezija,To nam nude i sa tim se hvale naši veliki umovi koji su na vlasti.A dije rad,proizvodnja,organiziranje poljoprivrednih potencjala,nove investicije u turizmu,obnovljivi izvori energije,privlaćenje novih investicija.dije VIZIJA.

    OdgovoriIzbriši
  3. Poezija u suvremenoj teoriji označava stvaralačku energiju ili konkretni izraz ljudskog duha, što je neizbježno za život Komižana!
    To je želja naših sugrađana! More, sunce, poezija, komiža, smokva poslije kiše, divji rogoc, mlekinja.....

    OdgovoriIzbriši
  4. Vesna Parun says:
    15. siječnja 2012. 21:01 Reply

    Poezija u suvremenoj teoriji označava stvaralačku energiju ili konkretni izraz ljudskog duha, što je neizbježno za život Komižana!
    To je želja naših sugrađana! More, sunce, poezija, komiža, smokva poslije kiše, divji rogoc, mlekinja.....
    ---------------------------------------------------------
    Je je kumpore koji si se potpiso imenom velike Harvotske književnice.Svi ćemo skupa lipo pisme pisat,rogoce brat,grožje zobat,vile jebat i naše zube na škanciju butat....

    OdgovoriIzbriši
  5. Da nije završila na Bilice, Vesna B.S. bi ovoga lita u Domu JNA držala predavanja o (nepismenom) admiralu JRM i majci koja je za jednu posranu knjižicu dobila nagradu Grada Komiže za životno djelo. A za svetog Mikulu saborska zastupnica i gradonačelnica Tonka Ivčević bi i njoj dala povelju za osobite zasluge u kulturi...
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/161291/Default.aspx

    Vesna je kći pokojnog narodnog heroja, viceadmirala JRM-a Andrije Božanića, i profesorice Nevenke Bezić-Božanić. U prosincu prošle godine, na blagdan sv. Nikole, Vesna se s nesuđenim suprugom pojavila na svečanosti dodjele Povelje grada Komiže za životno djelo koja je bila dodijeljena njezinoj majci, povjesničarki umjetnosti koja je, kako je stajalo u obrazloženju, “svojim znanstvenim radom posebno zadužila Komižu ispisavši mnoge i mnoge stranice svojih knjiga na temu Komiže, njene povijesti i njenih stanovnika”.
    Kultura drogironjo

    OdgovoriIzbriši
  6. U domu "Vitić" će kako i u baštu agronomi proizvodit kalankote jer je to lagje nego sodit ložje po poju.

    OdgovoriIzbriši
  7. Drago nam je da se i Svevišnji bavi našim blogom!

    OdgovoriIzbriši
  8. to ja sam Bog je samo odgovor korisniku MoloBonda....Bog se ne bi zamarao ovakvim glupostima čak i da postoji...

    OdgovoriIzbriši
  9. Gospon Bog drago mi je što smo se upoznali.
    Vašeg imenjaka sam upoznao odavno,poručuje vam da on uistinu postoji samo slijepci poput vas to ne vide.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!