Mala vam je mirovina ? - Morate znati trgovati svojim (vijećničkim) glasom!

Mala vam je mirovina ? - Morate znati trgovati svojim (vijećničkim) glasom!
U Komižu su došla teška vremena. Ne zbog krize (recesije) već zbog činjenice da lokalna vlast (SDP-HNS i "HSS Tončija Božanića") ima vrlo tijesnu većinu (samo 1 glas) u "seoskom" parlamentu. Zašto "seoskom"? Doznat ćete u jednom od idućih postova.
Komiža: Gradski "parlament" ili peškarija?
Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Komiže, održanoj 19. prosinca, na prijedlog gradonačelnice Tonke Ivčević, a zbog toga što je ona izabrana za "zastupnicu u Hrvatski sabor"(*), donijeta je Odluka o određivanju visine troškova za rad predsjednika Gradskog vijeća?!
Za, "očekivane povećane radne poslove"(*), predsjednik Gradskog vijeća primat će stalnu mjesečnu naknadu u iznosu od 1.500,00 kn netto. Prema riječima gradonačelnice, riječ je o proračunskom izdatku od oko 30 tisuća kuna brutto.
Gradonačelnica je u svom prijedlogu "obrazložila" i "opravdala" novi proračunski izdatak. 
Jasno je (barem onima koji znaju čitati propise) da predsjednik predstavničkog tijela nema zakonskih mogućnosti obavljati poslove izvršnog tijela (umjesto gradonačelnice) a "rad" mu je propisan Zakonom, Statutom i Poslovnikom a ne željama gradonačelnice. ALI.... nikad se NE ZNA.... 
Možda, nova saborska zastupnica Tonka Ivčević uskoro inicira izmijene Zakona o lokalnoj samoupravi i prilagodi ga - svojim potrebama? 
A koji bi to bili stvarni razlozi zbog kojih bi predsjednik komiškog "parlamenta" morao češće boraviti u zgradi komiške gradske uprave i za to primati stalnu mjesečnu naknadu? 
Dva su moguća razloga: 
1. Ili gradonačelnica Tonka Ivčević nema povjerenja u zamjenika gradonačelnice - umirovljenika Vicka Mardešića?
2. Ili je predsjedniku Gradskog vijeća - umirovljeniku Vinku Sviličiću (HSS) - mala mirovina? Pogađajte sami!
(*) Obavezno pročitati!
 

Primjedbe

  1. Evo Vam podaci iz moga Šibenika koji broji 51.553 stanovnika: Predsjednik Gradskog vijeća Šibenika prima 2.160,00 kuna! Stvarno je taj Vaš predsjednik Gradskog viječa čunka!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!