SVETI MIKULA: KONCERT BEZIMENIH OTOČNIH KLAPA

KAKAV JE ODNOS POJEDINACA KOJI PREDVODE KOMIŠKI TURIZAM PREMA KLAPSKOJ PJESMI? - glasio je naslov posta na našem blogu objavljen 18. lipnja 2011. Što se u 6 mjeseci promijenilo? Gotovo ništa. Blagdan Svetoga Mikule je središnji događaj u kulturnom životu Grada Komiže. U program su uključeni mnogi čimbenici, kako oni koji već "tradicionalno" izvlače korist od svojih nastupa, tako i lokalni kulturno-glazbeni amateri. Profesionalci su "tretirani" kako koji (neki su postali komiško opće dobro). Amateri također, kako koji. Navodimo primjere najave događaja sa skupnoga plakata "manifestacije":

03. 12. (subota)
18:00 Promocija knjige dr. Joška Božanića
"Lingua Halieutica – ribarski jezik Komiže", Galerija "B. Mardešić"
19:30 Amatersko kazalište "Ranko Marinković" Vis,
Predstava "Svečana večera u pogrebnom poduzeću", Spomen dom
21:00 Koncert grupe "Kopito", Trg Škor
05. 12. (ponedjeljak)
15:00 Humanitarno-prodajna izložba "Kalceta Svetega Mikule", bašta
19:00 Izložba "Izdiloni komadići i Pepeta brodići"
Ante Božanić Pepe, Gradska čitaonica

Svaka čast navedenim amaterima i profesionalcima. I trebalo je (radi potpune informacije građana) navesti tko, gdje i kada nastupa, ALI: Zbog čega (ili možda koga?) su najgore prošle klape:

20:00 Koncert otočnih klapa, Spomen dom

Tek suhoparni redak na skupnom plakatu. Bez posebnoga plakata. Za nekoga ima, a za druge nema.... Iako je klapski koncert postao već tradicionalan i samo je Misa u čast Sv. Mikule posjećeniji događaj, ove 2011. godine se uopće NE ZNA tko to nastupa na klapskom koncertu? Sam Bog zna. U trenutku kada na otoku Visu postoji  5 (ili 6) klapa, što je imozantan broj obzirom na malo stalnoga stanovništva, broj viških klapa nije prevelik da bi njihovo poimenično navođenje prebukiralo plakate ALI... Ne vrednuje se rad kulturnih amatera. Da bi jedna klapa mogla nastupati, mora vježbati najmanje 2-3 puta tjedno. Samo radi te "sitnice" bilo je red navesti otočne klape (čak i one koje se vlastima - gade). To je red svugdje osim - u Komiži! Stoga je upitno: Hoće li sutra baš svi nastupiti? http://www.tz-komiza.hr/komiza/klape/

 


Primjedbe

  1. FanClubKlapaKomiža6. prosinca 2011. u 15:36

    Caje Mićo ol je potriba skuža za ne nastupit.Nemore se od svega opeta cinit veliku štoriju.Nisu napisali imena klapi i ? sad co.Volimo vos štit kad ste aktualni,elokventni,istinoljubivi to je tako u 95% vaših tekstova,ali nevolimo kad ste sitnićavi i zajedljivi zatu tuko izoć olkantat nevažno malo boje ili malo gore važno je bit nacistu ispri sebe i svuga svita zatu napri klapa Komiža.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!