Komiža: Ribarska luka, još jedan (u nizu komiških "Obrovaca")

U nizu komiških "Obrovaca" (propalih investicija), već godinama se priprema i troši novac hrvatskih poreznih obveznika za najveći "Obrovac" (veći od onog izvornog u Obrovcu): Ribarsku luku s veletržnicom ribe!
2 su scenarija "projekta" Ribarska luka Komiža, oba dugoročno nepovoljna za Komižu:
1. scenarij: 
RIBARSKA LUKA SE NIKADA NEĆE IZGRADITI NA OVOJ NEPOVOLJNOJ LOKACIJI (samo u susjednom Visu ima nekoliko lokacija na kojima se za 20 puta manji iznos može urediti Ribarska luka)
Posljedice: 
Milijuni će završiti u džepovima projektanata (a možda i političara). Na račun uludo potrošenog novca, Komiži će ubuduće biti prikraćen proračunski novac za druge projekte pod izlikom "da je već mnogo uloženo u Komižu".
Krajem ove godine na ovom blogu ćemo objaviti koliko je državnog novca, posredstvom komiškog gradskog proračuna, do sada preusmjereno projektantima i ostalim "stručnjacima" na ime realizacije ovog "projekta" (i što se sve s tim novcem moglo učiniti);
2. scenarij: 
RIBARSKA LUKA "KOMIŽA" ĆE SE IZGRADITI sredstvima fondova Europske unije.
Posljedice: 
1. Tko plaća - taj diktira! Na slobodnom tržištu rada i kapitala, Ribarska luka će služiti prvenstveno - europskim (TALIJANSKIM) ribarima. Kolika će biti cijena veza za hrvatske (komiške) ribare?
2. Talijanski ribari će, zahvaljujući komiškom ribarskom "guruu", loviti do Pizdice i Bilih stina. Taj se film zove: Do zadnjeg glanjca*! (*komiški: glanjo)!
3. Turizam (kao jedina perspektivna grana hrvatskog gospodarstva)? Hrvatska mora postati europsko odmorište! Hoće li turisti nagrnuti u Komižu po "miris" talijanskih ribarica? Moš mislit. Ima Hrvatska i povoljnijih mjesta za odmor u kojima vlast ne radi direktno protiv turizma i ugostiteljstva!
Na ovoj bi lokaciji, po projektu tvrtke "KOZINA PROJEKTI" d.o.o. iz Trilja, trebala izniknuti Euro-luka Komiža!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!