Tonka Ivčević nastavlja sa rastakanjem Komiže!

- to više i nije neka vijest.

Nakon što je u tišini prestao s radom Područni odjel Glazbene škole, pravu buru je izazvalo zatvaranje Splitske banke. Zanimljivo je da najviše galame oni koji su svojim djelima i propustima najveći krivci za gašenje Splitske banke – direktor hotela Edo Bogdanović  i gradonačelnica Tonka Ivčević.
Zašto bi Splitska banka, kao dio velikoga sustava Societe generale group, držala svoju Poslovnicu u mjestu koje se gasi?
 A tko to bolje od Splitske banke ZNA pravo stanje komiške likvidnosti?
Cjelokupna imovina „Modre špilje“ d.d. je pod hipotekom Splitske banke! Gotovo je s kreditima! Banka je osigurala svoja potraživanja a i direktor Bogdanović se valjda snašao. Da nema novca ne bi kupio parcelu na Dragi. A što će biti s radnicima? Odgovor zna samo Svevišnji i – Splitska banka.
Umjesto da se pokriju ušima i traže oprost od građana Komiže jer ih svakom sekundom svoje vlasti uništavaju, gradonačelnica i njenih 5 savjetnika i nadalje rastaču ovo jadno mjesto. Na 20. sjednici Gradskog vijeća gradonačelnica je obznanila kako je potezom pera ugasila Odsjek za komunalno gospodarstvo. U obračunu s onima koji im se zamjere, komiški „grobari“ zabadaju nove čavle u lijes i – gase još dva radna mjesta. Ovoga puta stradat će voditelj koji je jednom vijećniku rekao ISTINU: da ne plaća komunalnu naknadu! A tome vijećniku, svome rođaku, gradonačelnica je povjerila položaj PREDSJEDNIKA Nadzornog odbora komunalne tvrtke Nautički centar i položaj PREDSJEDNIKA Vijeća za komunalnu prevenciju! Komiža više ne treba ni komunalnog redara.
Ako je Komiža u svemu zadnja, bar je u nečemu prva: Bit će jedini grad u Hrvatskoj u kojoj je ozakonjen komunalni nered!
Gradonačelnica Tonka Ivčević svojim potezima doista RASTAČE Grad Komižu. Taj zgodni glagol RASTAKATI s punim pravom i na pravom mjestu u svojem je govoru uporabio najstariji vijećnik mr. Vinko Marinković (HSU).
Predsjednik Gradskog vijeća Vinko Sviličić, nije ga razumio.
Pojašnjavamo: Rastakati je radnja u kojoj i Vinko Sviličić aktivno sudjeluje, a ne samo Tonka Ivčević i njenih 5 savjetnika.
Gradonačelnica je na sjednici Gradskog vijeća rekla da nam Vis ne može biti uzor. A tko bi to Komiži trebao biti uzor? Možda Lećevica? Zasigurno ne jer će i Lećevica uskoro imati središnji deponij komunalnog otpada a i od toga se može ostvariti značajne prihode.
Dok gradonačelnica poduzima političke i osobne čistke možda se netko konačno sjeti i ukine Grad Komižu. Time će se Komižanima napraviti najveća ušteda. Uštedjet će se, ne samo na sadašnjoj previsokoj plaći gradonačelnice (cca 200 tisuća kuna godišnje) već će se zaustaviti i sustavna šteta koju sadašnja garnitura čini djelima i propustima. Uostalom, komiškim umirovljenicima i nezaposlenima, Grad Vis će, kao i svojim sadašnjim građanima, zasigurno isplaćivati – BOŽIĆNICU.
U trenutku kada i slijepac vidi komišku PROPAST, gradonačelnica nastavlja (već 6- godinu zaredom) pričati bajke o Ribarskoj luci, nastojeći skrenuti pozornost sa stvarnog kataklizmičkog stanja.
Ribarska luka, ukoliko bi se ikada gradila, u europskoj perspektivi može biti samo baza europskih (čitaj: TALIJANSKIH) a ne isključivo hrvatskih ribara.
Ta bi Luka pospješila uništenje, ne samo komiškog ribarstva, već i turizam u začetku.
A „projekti“ poput Bašte, Eko-etno Muzeja, Doma JNA i ostala mlaćenja „prazne slame“ samo su nastavak najvećeg projekta Tonke Ivčević – NAUTIC RADIJA KOMIŽA.

Primjedbe

  1. Fala ti bože da je i magistar Janko koji put izvalija ništo pametnoga. Rastočija si se ka barilo, leute moj. A mriža je sagnjila, leute moj. Osta si sam, napušten brod.
    Posli 3 potonula broda ovoga m/b Grad Komiža su naumili odnit pod Muster i užeć za svetega Mikulu. Pri tega su mu i criva izvadili.

    OdgovoriIzbriši
  2. Živin u komižu vej 28godišč,stalno bit ce boje bit ce boje,al nikako ni boje nego judi tonemooooo sve dubije i dubije al opeta mi komižoni smo krivi ca smo izabroli tu tonku i fantastičnu ekipu njenu-edo pijerino itdddd..tuko sve potirot iz opcine i stavit kokose jer i kokose bi napravile boje ol njih,lavuraju zaobilaznicu da imo ku setat po njuj jer vako i onako ni lavura u komizu,pohvalno,bilo boje da su molemu španjolcu pomogli napravit fabriku za preradu ribe jer bi zaposli 40 komizani,al mola ca dije banka,pumpna stanica,itd...

    OdgovoriIzbriši
  3. Živija Janko, živija Janko, živija Janko!!!
    U Gradskoj vijeću Komiže se vodi prava borba mišljenja!
    Na jednom sastanku usred rasprave gospodin Marinković, zvani Janko, je ustvrdio da to što govore nije po zakonu i uputio ih na Narodne novine te se vijećnici počeli pogledavat. Na to uskočio pravnik-od-saksije i oštro odgovorio Jankotu:
    - To je Vaše mišljenje.
    Znači li to da vrli odvjetnik ne priznaje zakon.
    Zato neka borba mišljenja traje a Narodne novine ne treba niti gledat a još manje provodit. Miki Maus

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!